algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Breus

• Patrimoni

Millora a la il·luminació de catedrals La Conferència Episcopal Espanyola aprovà ahir la concessió de 170 milions de pessetes per a la il·luminació de 17 catedrals espanyoles, entre elles la d'Eivissa, que es beneficiaran del conveni subscrit amb la Fundació Endesa. Les catedrals que rebran major subvenció són les de Jaca i Tarragona, amb una injecció econòmica de 15 milions de pessetes. La catedral d'Almeria i la de Girona aconsegueixen una inversió de 14 milions, un més que les de Logronyo, Orense i Solsona. Pel que fa a la catedral d'Eivissa, així com les de Teruel i Zamora, rebrà 8 milions de pessetes.EFE.

• Literatura

Premis Hammet de Gijón Els escriptors cubans Justo Vasco, per la seva obra Mirando espero i Leonardo Padura per Paisaje de otoño van resultar ahir guanyadors del Premi Internacional Hammet, que atorga l'Associació Internacional d'Escriptors Policíacs en el marc de la Novel·la Negra de Gijón. Així mateix es donà a conèixer el guanyador del Premi Rodolfo Walsh, que ha correspost al colombià German Castro Caycedo, per l'obra El Karina. El Premi Internacional de Relats Policíacs va ser concedit a Lorenzo Lunares, per la seva obra Diles que no me maten. El jurat encarregat de concedir el Premi Hammet destacà l'alta qualitat de les obres presentades, així com «l'extraordinària vitalitat de la novel·la negra cubana».EPR.

Antics títols de novel·la negra L'editorial Espasa Calpe proposa un recorregut a través de bona part de la novel·la negra dels segles XIX i XX en una nova col·lecció on es troben autors com Faulkner, de Quincey o Leroux, amb títols actualment descatalogats de l'antiga Austral Serie Roja. «Espasa Enigma» és l'aposta editorial on crims aparentment irresolubles i un astut investigador són els ingredients necessaris a cadascun dels volums. Dos títols destaquen entre els que configuren la nova col·lecció: Santuario, del Premi Nobel nord-americà William Faulkner i El asesinato considerado una de las bellas artes, del mestre britànic del XIX De Quincey.EFE.

• Reconeixements

Gran Creu d'Alfons X el Savi El consell de Ministres concedí ahir la Gran Creu d'Alfons X el Savi a l'editor Francisco Pérez González, cofundador de l'editorial Taurus i, d'ençà del 1962, vicepresident del grup i la fundació Santillana. La distinció li ha estat atorgada en reconeixement del seu profund coneixement de la problemàtica editorial, així com pel seu alè a la difusió i promoció de la cultura, la llengua i la literatura espanyoles. La distinció ha estat concedida anteriorment a altres dos editors: el president del Consell Administrador del Círculo de Lectores, Hans Meike, i el del Reial Patronat de la Biblioteca Nacional, Antonio Fontan.EFE.

• Publicacions

Un segell per recordar El Cid La Direcció General de Correus retrà homenatge a Rodrigo Díaz de Vivar amb motiu del IX centenari de la seva mort, amb l'emissió d'un segell on es recull una imatge de l'heroi burgalès del quadre El Cid de José Vela Zanetti. L'edició del segell, del qual es realitzaran un milió d'exemplars, va ser presentada ahir al monestir burgalès de San Pedro de Cardeña, lloc on va ser enterrat el Cid abans del trasllat de les seves restes a la catedral de Burgos. El monestir ja va ser objecte de tres segells editats per Correus l'any 1977, dos dels quals contenien motius «cidians».EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris