algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

Les paraules entren en joc a l'escenari

El català Pau Riba representa «Ribaibel», una referència a distints llenguatges

Una paraula dóna molt de joc, es pot llegir d'esquerra a dreta i a vegades de dreta a esquerra amb significats totalment distints. Per exemple stop, vol dir que no pots passar i a l'inrevés en canvi és pots. Aquesta és la «timologia» del músic i poeta català Pau Riba, jocs de paraules basats en les etimologies dels termes. Aquesta és una de les bases del seu espectacle Ribaibel, que ahir presentà a Palma al jardí del centre de cultura de Sa Nostra. «És un crit babèlic sobre els jocs de paraules escrites, que projectades totes tenen una relació doble amb el grafisme i també quan que es pronuncien estan relacionades amb la música. És una referència als distints llenguatges», comentà Riba.

Va definirRibaibel com un espectacle pluridisciplinar que combina música, pintura, poesia i sobretot la timologia. «És un renaixement de Riba i una referència a Babel». Participen en l'espectacle Memi, que fa les projeccions, i Aina, que introdueix la dansa. Durant aquesta setmana es podrà veure a Maria de la Salut, Sóller i Felanitx.

«En aquest espectacle hi juga bastant la improvisació. Memi és l'encarregada de l'art efímer, projecta coses en la pantalla que tenen a veure amb la interpretació dels poemes des del punt de vista visual. Utilitza molts ingredients, hi ha un desplegament de substàncies com mercromina, perns, ous, plats i fins i tot animals, com els caragols, que es van movent per la pantalla, pintant ells el quadre. Pel que fa a la música de l'espectacle, Riba digué que «és un resum dels grans èxits, hi ha una mica de tot».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris