nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

El Cercle de Belles Arts protesta pel «nefast» estat del local

La Junta Directiva estudia la manera de reclamar la rehabilitació a Cort

70668

El president del Cercle, A. Garau, i el vice-president, A. Bestard.

T. A.

«És necessari intervenir a l'edifici del Casal Balaguer». Així s'expressava ahir el president del Cercle de Belles Arts de Palma, Antoni Garau, referint-se a un dels punts principals tractats a la darrera Junta Directiva. Segons explicà Garau, l'estat en què es troba el Casal Balaguer és vertaderament «nefast», i fa temps que s'ha alertat a Cort que s'hi han de realitzar intervencions d'urgència.

Per Garau, la façana de l'edifici parla per si mateixa, però també el pati, les esquerdes i la humitat reclamen amb urgència mà de metge. La gota que ha fet vessar el tassó ha estat la carta anònima rebuda al Cercle en dates recents, amb passatges de gran duresa: «No vos fa vergonya tenir una façana tan oiosa, la més bruta de Palma?».

President del Cercle de Belles Arts des de fa quatre anys, Antoni Garau es lamentà que les obres de reforma, aprovades temps enrere per l'Ajuntament de Palma, semblen ser més lluny que mai. Garau recordà que, fa dos anys, Cort acordà amb la Fundació Caja Madrid la col·laboració per rehabilitar l'edifici amb un pressupost de 300 milions, 60 dels quals s'havien d'invertir en el 1998 per a actuacions d'urgència, però cap d'aquests compromisos no s'han materialitzat. Així mateix, Garau apuntà la necessitat de realitzar aquestes reformes per assolir l'objectiu de fer del Cercle de Belles Arts «un centre cultural i lúdic, en què els artistes, els galeristes, les autoritats i els ciutadans en general puguin trobar-s'hi com a casa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris