algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Breus

• Art

Roben un Rembrandt a França Un oli de Rembrandt, el llenç titulat El nen amb la bombolla de sabó, va desaparèixer la nit de dimarts a dimecres del Museu Municipal de Draguignan, al sud-est de França. Valorat en vint milions de francs francesos, aproximadament cinc-cents milions de pessetes, el llenç, obra d'aquest cèlebre pintor holandès del segle XVII, era de petit format i va ser robat devers les vuit del vespre, ja que va ser a aquesta hora quan es posaren en marxa les alarmes de seguretat. Fonts de la Policia han apuntat que els lladres, «bons coneixedors del lloc» i de la tècnica requerida per realitzar aquesta mena d'operacions, van entrar a l'immoble, on es troba també la Biblioteca Municipal de la localitat, forçant la porta, i van aconseguir escapar amb la tela abans que arribassin els efectius de la Policia.AGÈNCIES.

Catalogació de l'obra de Joaquín Sorolla El Ministeri de Cultura i la Fundació de Suport a la Història de l'Art Hispànic signaren ahir un conveni que permetrà realitzar per primera vegada un catàleg raonable de tota l'obra a l'oli de Joaquín Sorolla, calculada en devers 4.000 llenços. El conveni inclou una tasca d'investigació dirigida per la besnéta del pintor, Blanca Pons Sorolla, que s'encarrega de catalogar tota l'obra que compondrà el catàleg. El volum, en quatre toms i amb 5.000 il·lustracions, traurà a la llum nous aspectes sobre la persona i l'obra del pintor, alhora que permetrà localitzar un bon nombre d'obres que són en parador desconegut.EFE.

• Literatura

Estudi sobre el cinema a Mallorca La biblioteca Cas Metge Rei de Santa Maria acull avui vespre, a les vuit i mitja, la presentació de Clasificació 3R. El cinema a Mallorca, un treball d'estudi realitzat per Manel Santana i Margalida Pujals. El llibre, que ha estat editat per Edicions Documenta Balear, serà presentat per l'escriptor Antoni Serra i per Sebastià Serra Busquets. En ell, els autors analitzen a fons el cinema a Mallorca des del punt de vista social, descrivint la influència que va exercir sobre la mentalitat col·lectiva i prestant especial atenció a la funció acomplida per la fèrria censura franquista. També s'hi estudia tot allò que envoltava l'exhibició d'un film, des de l'estat de la sala més humil de la Part Forana o d'una barriada ciutadana fins al cinema més innovador. DdB.

La intrahistòria dels viatges d'Estat El periodista Màrius Carol presentà ahir a Madrid el llibre A l'ombra del rei (Editorial Planeta), en què narra la «intrahistòria dels viatges d'Estat», segons les seves pròpies paraules. Carol, que acaba de ser nomenat director de Comunicació del Grup Godó, ha passat part de la seva carrera professional seguint la família reial espanyola en els seus viatges pel món. Per Carol, «narrar batalletes serveix per ordenar uns anys de la teva vida», però el llibre també permet tenir «una idea del que és un viatge del rei», ofereix «reflexions sobre l'ofici d'escriure i el periodisme» i facilita «un cert acostament a la figura del senyor Joan Carles».EPR.

• Traspàs

Mor Wladyslaw Hasior L'escultor polonès Wladyslaw Hasior va morir la passada nit de dimarts a Cracòvia, al sud de Polònia, als 71 anys, segons anuncià ahir la ràdio pública. Hasior és autor de nombrosos monuments simbòlics instal·lats a l'aire lliure, i les seves obres estan exposades en alguns dels principals museus d'Europa.EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris