algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
18°

Noces d'argent per a la parròquia del Carme

El capellà cataliner Sebastià Oliver llegí el pregó de les festes commemoratives de l'efemèride

La parròquia de la Verge del Carme es vestí ahir de gala per celebrar els seus primers vint-i-cinc anys d'existència. Situada a la marinera barriada de Santa Catalina "per això va néixer sota l'advocació de la patrona dels mariners" la parròquia del Carme esdevingué l'escenari on es donà el sus oficial a les festes que commemoren les seves noces d'or amb l'arraval de Palma que l'acull.

Les festes començaren a les deu i mitja del matí amb el VII Campionat de Ping-Pong Papi-Xus, la primera partida del qual es va començar a disputar al pati parroquial.

Això sí, l'acte religiós constituí la part principal de l'esdeveniment. No en va es tractava de refermar la presència de la parròquia a Santa Catalina. L'acte eucarístic va ser concelebrat per Alfredo Miralles, rector de la parròquia de Sant Sebastià, Jesús Sants ,e la del Carme i Sebastià Oliver, que durant molts anys va ser el rector de la parròquia de Sant Matgí.

L'església estava completament engalanada i la verge presidia la cerimònia acompanyada per una barca "pastera" que recordava els orígens pescadors i humils de la contrada. S'ha de destacar que la missa va ser tota dita en llengua castellana, tot i que les intervencions cantades es feren en català.

Després de la litúrgia, que es tancà amb el cant en castellà de la Salve marinera i la besada del sant escapulari, arribà el torn dels pregoners, que havien de declarar inaugurades les festes. El pregoner va ser el capellà Sebastià Oliver, però aquest va voler estar acompanyat testimonialment de Toni Ribas, Gabriel Àngel Gordiola, Concepció Serrats, Pau Mateu, Julià Montserrat i Margalida Albertí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris