algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Les restes de la Sima d'Atapuerca poden ser fins a 50.000 anys més velles

Aquest fet canviaria les hipòtesis sobre l'arribada de neardentals a Europa

Les restes dels homínids existents a la Sima de los Huesos, un dels principals jaciments arqueològics de la serra d'Atapuerca, situada a poc més de desset quilòmetres de Burgos, podrien tenir una antiguitat de 350.000 anys, la qual cosa suposa un total de 50.000 anys més del que fins ara s'havia pensat que podien tenir. Així ho assegurà ahir José María Bermúdez de Castro, membre de l'equip director de les excavacions d'Atapuerca, qui precisà que aquesta dada, si es confirmava, demostraria que «els neandertals enfonsaren les seves arrels a Europa molt abans del que fins ara s'havia pensat».

Els investigadors que treballen al jaciment d'Atapuerca defensen la teoria que les poblacions europees es trobaven en la línia evolutiva dels neandertals fa mig milió d'anys. Les tesis que estan sent defensades per altres investigadors fixen aquesta data en l'evolució de l'home entre els 200.000 i 300.000 anys d'antiguitat.

José María Bermúdez de Castro assenyalà que les restes dels homínids de la Sima de los Huesos pertanyen a una espècie preneandertal, però que aquests tenien característiques i trets comuns amb els neandertals, la qual cosa els situa en la seva mateixa línia evolutiva.

A la Sima de los Huesos fins ara s'han trobat restes d'almanco trenta-dos individus diferents, la qual cosa fa pensar als investigadors que es tractava d'un lloc d'enterrament dels grups d'homínids que en aquella època habitaven la serra d'Atapuerca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris