algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

Quaranta obres de l'artista italià Arnaldo Pomodoro vestiran la Llonja

«La columna del viatger» anticipa la mostra que hi tendrà lloc el mes vinent

70352

Fageda entregà un «foner» a Pomodoro a principi d'any.

Dues setmanes després de la instal·lació de La columna del viatger, la Llonja de Palma es prepara per vestir-se d'escultures d'Arnaldo Pomodoro, un dels artistes més reconeguts en l'actual panorama artístic internacional. Serà una retrospectiva, una mostra antològica conformada per una quarantena de peces amb les quals el públic mallorquí podrà conèixer l'itinerari artístic de l'autor des del començament.

Tot i que la data d'inauguració de la mostra no s'ha fixat, fonts de la Conselleria de Cultura del Govern balear han apuntat la possibilitat que sigui el 5 d'agost quan la mostra obri les seves portes. Ho farà en dos llocs concrets de Palma: d'una banda, la Llonja acollirà l'exhibició de vint-i-set escultures de bronze distribuïdes dins l'espai rectangular de l'edifici amb un disseny de plafons creat per l'arquitecte Luis García Ruiz; d'altra banda, el Casal Balaguer serà amb pràctica seguretat el centre on s'instal·lin una quinzena de maquetes d'altres obres, duites a Mallorca davant de la impossibilitat de traslladar les peces de grans dimensions.

L'antològica, la primera de l'italià a Espanya, posa de manifest els trets formals i conceptuals que han caracteritzat el quefer artístic de Pomodoro. Així, esferes de bronze xapades per la meitat, a l'estil de l'obra més coneguda de l'artista, l'Spher witihn a sphere que presideix l'entrada a l'edifici de les Nacions Unides a Nova York; peces de grans dimensions en què les formes geomètriques exteriors (columnes, piràmides, esferes) han estat buidades i corrompudes en l'interior; obres d'envergadura de pes considerable, com el Con tronc del 1972, de set tones de pes, que visitarà Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris