algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El Ballet Nacional de Lituània du el seu «Zorba el griego» a l'Auditòrium

L'espectacle, que es representarà el 5 i 6 d'agost, ha visitat vint-i-quatre països

Dir Zorba el griego és, per a molts, dir Anthony Quinn en la seva inoblidable interpretació d'aquest personatge a la coneguda pel·lícula del mateix nom de Cacoyannis. Els dies 5 i 6 d'agost no serà l'actor mexicà qui vingui a actuar, però sí sonaran les inconfusibles notes del sirtaki. I ho faran gràcies a la representació de Zorba el griego a càrrec del Ballet Nacional de Lituània, una formació fundada el 1925 i que a l'actualitat formen 75 ballarins. Tot un luxe.

El muntatge que es podrà veure a la Sala Magna de l'Auditòrium es va estrenar al Festival Arena de Verona el 1988. L'obra era una adaptació de la novel·la original de Nikos Kazantzakis adaptada al ballet per Lorca Massine. Des de la seva estrena, fa doncs onze anys, més de dos milions de persones a 24 països han gaudit de l'espectacle. Ara li arriba el torn a Palma.

Des del moment de la seva estrena, Zorba fou considerada com un esdeveniment històric. L'espectacle assolí tant el 1988 com el 1990 els més alts nivells d'audiència (devers 200.000 espectadors) a la història de l'Arena di Verona. Zorba es tornà a representar, essent de nou rècord d'audiència, al Festival d'Estiu de Caracalla (Roma), el 1991, 1992 i 1993. El 1994 fou representat a l'Argentina i al Brasil, culminant amb un gran èxit a la platja d'Ipanema amb una assistència de més de 120.000 espectadors.

Per celebrar els seus deu anys d'èxit, el muntatge féu una gira per Lituània, Marroc, Grècia i l'Estat espanyol. Zorba és més que un ballet. És un espectacle en dos actes que neix de la fusió de diverses arts: música, ball i cançons corals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris