cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

Sant Cristòfol beneí els cotxes a la Calatrava

Centenars de vehicles reberen la benedicció a una celebració tradicional i que cada any va a més

Tots aquells que volgueren beneir el seu vehicle ahir a Palma varen passar per davant de la porta de l'Església de Santa Fe, al carrer que duu el mateix nom al barri de la Calatrava. Allà, mossèn Francesc Cobo, capellà castrense, llegia una i altra vegada el mateix text: «Beneït siguis senyor, perquè ens permets, per la intercessió de Sant Cristòfol i amb l'ajuda de la ciència i la tècnica, tenir mitjans i vehicles per a traslladar-nos d'un lloc a l'altre, per a trobar-nos amb els nostres germans, per a admirar les meravelles de la creació. Et demanam sensatesa, seny, bon ànim, generositat per saber usar i conduir aquest (cotxe o moto) que avui poses a les nostres mans». Acabat de dir això, ruixà tots els vehicles amb aigua beneïda. Aquells que decidiren fer un donatiu, varen rebre dues estampetes de Sant Cristòfol, amb una oració al sant.

Fa uns deu anys que mossèn Francesc Cobo ofereix la benedicció als conductors des de l'Església de Santa Fe. Volgué ressenyar expressament «la importància d'aquestes belles paraules, sobretot avui en dia; duen un missatge molt especial».

L'acte fou organitzat per l'Associació de Veïns de la Calatrava, que presideix en Climent Garau. La benedicció de vehicles es celebra a la parròquia de Santa Fe de manera continuada d'ençà l'any 1974. La iniciativa fou de dona Maria Plaça, farmacèutica de la barriada que fundà l'Associació de Veïns de la Calatrava per retornar les arrels de les festes populars. Però la festa es remunta realment al segle XIV. Dins d'aquesta parròquia calatravera hi ha una imatge de Sant Cristòfol, sant gegant conegut per haver travessat rius sense banyar-se, portant gent a les espatlles. És el patró dels conductors i també de la Calatrava.

Estava prevista una amollada de coets a les 9 del dematí, abans que començàs la beneïda dels vehicles. Els coets no sonaren fins a les 10, quan la beneïda ja havia començat. Tampoc foren massa exitosos els repics de la campana de l'església. La corda digué: «Fins aquí hem arribat», quan encara no s'havia tocat la quarta campanada. Però així i tot, l'ambient va ser d'allò millor. «Això cada vegada va a més; enguany rebrem la visita d'uns 400 cotxes», digué en Climent Garau.

La benedicció més sonada fou la que reberen els taxistes de la companyia Fonotaxi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris