cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

San Cristòfol a sa Calatrava ha arribat i amb molta festa s'ha trobat

Es va fer el pregó i la donació del quadre del sant restaurat per l'Ajuntament

La tradició compta que sant Cristòfol era un personatge gegantí que es dedicava a travessar els rius portant damunt l'espatlla els seus passatgers i entre altres portà el bon Jesús en forma d'enfant. Per això, a molts de pobles li atribueixen la protecció als nedadors i pescadors. A algunes poblacions catalanes s'invoca el sant contra els lladres, incendis, guerra i malfactors. Però també protegeix els conductors. El barri de sa Calatrava el té com a patró i per aquest motiu cada any tenen lloc un gran nombre d'activitats que s'encetaren ahir amb el pregó.

Un dels actes a destacar fou la donació que va tenir lloc ahir del quadre de sant Cristòfol restaurat per l'Ajuntament de Palma després d'un conveni de col·laboració amb l'Associació de veïns de sa Calatrava. La donació va ser a càrrec del batle de Palma en funcions, Joan Fageda al convent de San Jeroni. També ahir s'inauguraren les exposicions de rajoles antigues i la mostra artística al taller d'Isabel Ballester. Tota una representació d'art digna de visitar. La jornada es va concloure amb un berenar a la fresca.

La festa continuarà avui, dia del sant, i ho farà de ben dematí. A les 9.30 hores es començaran les beneïdes, però prèviament ja s'hauran amollat els coets per donar el sus. Els taxistes es tornaran a trobar com cada any, i se'ls entregarà un record commemoratiu de sa Calatrava. També està previst que vehicles i mitjans de locomoció de tota casta passin per davant l'església de la Santa Fe, per rebre la benedicció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris