nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

La Seu s'omple pel darrer adeu

Un milenar de persones varen assistir al funeral de l'actor que es va celebrar ahir a la Seu

Un milenar de persones li varen voler donar el darrer adéu a la Seu. Xesc Forteza se'n anà acompanyat, tal i com està al llarg de la seva vida, del calor d'aquella gent a qui tant va fer riure i que tant el va estimar, els seus mallorquins. La cerimònia es va iniciar a les 20 hores oficiada pel vicepresident del capitol de la Seu, Sebastià Arrom.

«En Xesc em diu que està muntant una companyia de Teatre allà adalt i que ha contractat na Mary, Conchita, Esmeralda i que Toni li fa els decorats. Xesc ha elegit un lloc molt apropiat per a la seva darrera representació que és la Seu, així no ha de discutir amb els polítics. De qualsevol situació quotidiana ell en feia una situació còmica». Així va parlar l'actor Joan Bibiloni abans d'iniciarse la cerimònia. Desprès el seu genre Marc li va voler agrair que li hagués ensenyat Mallorca i a parlar el mallorquí.

Al funeral hi havia una amplia representació del món cultural i polític. Tots els membres de la seva companyia, actual i d'altres epòques, Margaluz, Catalina Valls, el director del teatre principal, Pere Noguera, Bonet de San Pedro, els Valldemossa, Tomeu Penya, el director de teatre, Joan Arrom, Llorenç Capellà i Margalida Capellà, fills de Pere Capellà, autor del que Xesc Forteza va representar moltes obres, Joan Pla, eren alguns dels assistents.

També acomiadaren en Xesc Forteza, el president del Govern en funcions, Jaume Matas, Joan Verger, la presidenta del Consell, Maria Antonia Munar, el conseller Damià Pons, el batle de Palma en funcions, Joan Fageda, entre altres representants de l'Ajuntament. Així mateix el president de l'Obra Social i Cultural, Toni Mir, el president de Pimeco, Demetrio Peña que va organitzar l'homenatge a l'actor en el 94. I tants i tants d'amics de l'actor que sens dubte eren un gran nombre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris