algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Breus

• Patrimoni

Troballa de pintures rupestres Representants del Taller de Restauració Paisatgística de l'Escola-Taller Los Barruecos han localitzat en aquest paratge al llarg del darrer semestre fins a 46 estacions amb manifestacions prehistòriques del tercer mil·lenni abans de Crist. Les pintures, molt abundants, són representacions esquemàtiques realitzades amb colors plans, en diverses gammes de vermells, i aplicades probablement amb el dit, que representen els mateixos signes que es troben en altres jaciments peninsulars, amb figures humanes i animals i altres manifestacions amb forma de sol, estrella o quadrat. L'estudi d'aquestes pintures i gravats es publicarà en dates molt properes.EFE.

El Kremlin obre les portes al públic El Gran Palau del Kremlin, immens conjunt arquitectònic del centre de Moscou, tornarà a obrir les seves portes al públic el pròxim mes d'agost, després de romandre dos anys tancat per unes obres de restauració que han ascendit a un cost de 53.000 milions de pessetes. Segons l'intendent del Kremlin, Pavel Borodin, les obres es varen emprendre perquè «el Palau estava a punt d'ensorrar-se». Les motllures daurades i l'entarimat de fustes precioses de la sala de gala del Palau han estat totalment restaurades. Així mateix, tres trons, el del tsar, el de la tsarina i el del tsarevitx, han recuperat l'antic emplaçament a la sala de sant Andreu, i s'ha instal·lat un sofisticat sistema de calefacció a través del trespol, el sostre i les voreres exteriors.AFP.

• Art

Una sala de Budapest per a Picasso El Museu de Belles Arts de Budapest dedicarà en els mesos d'estiu un saló sencer a les gràfiques i les aquarel·les de Picasso. El centre, que compta amb la major col·lecció de pintura espanyola després del Prado, és un dels primers del món a comprar obres de Picasso, amb l'adquisició l'any 1908 de la gràfica Salomé, la primera de les 40 pintures que actualment formen part del fons de la institució. Entre les creacions més conegudes hi figuren també 14 reproduccions signades per Picasso de la sèrie Comediants ambulants, feta l'any 1911. DdB.

• Guardons

Premi de narrativa Gómez de la Serna La novel·la El año que viene en Tánger, de Ramón Buenaventura, ha obtingut el premi de narrativa Gómez de la Serna, concedit per l'Ajuntament de Madrid, en la seva edició de 1999. El guardó és dotat amb dos milions de pessetes. L'obra, escollida pel jurat integrat per Francisco Rico, Àngel Basanta, Santos Sanz Villanueva i Julia Escobar, va ser publicada per l'editorial Debate. La finalitat del concurs és que el jurat premiï la que consideri millor obra escrita en castellà que hagi estat publicada per una editorial de Madrid entre 1997 i 1998 i que no hagi rebut cap altre premi.EPR.

Convocatòria del premi Cervantes El Ministeri d'Educació i Cultura ha convocat oficialment el Premi de Literatura en Llengua Castellana Miguel de Cervantes 1999, per distingir la figura d'un escriptor que, amb el conjunt de la seva obra, hagi contribuït a enriquir el llegat literari hispànic. Les Acadèmies de la Llengua Espanyola, els autors premiats en anteriors edicions, les institucions vinculades a la literatura i els membres del jurat podran presentar fins a l'1 de novembre candidats al màxim guardó de les lletres castellanes, dotat amb 15 milions de pessetes. El veredicte del jurat, que es donarà a conèixer a principi de desembre, es realitzarà mitjançant vot secret dels membres que assisteixin a les reunions.EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris