cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Breus

Arriba l'estiu... bojos pel gelat! Amb la pujada de les temperatures, puja també la demanda dels gelats, un producte que de cada vegada es consumeix més. Així ho confirmen les dades del 1998, que mostren que el mercat dels gelats suposa un volum de negoci de 93.000 milions de pessetes, un 5'7% més que l'any anterior. Aquest creixement s'atribueix al bon comportament del consum privat, i a les bones temperatures de què vàrem gaudir l'any passat. A més a més, les empreses del sector estan fent grans esforços amb innovació i màrqueting per canviar l'estacionalitat del consum de gelat al nostre país, que té l'índex de consum de gelats més baix de tota la UE.

Estop: control de fòssils! Un nou mercat de venda il·legal s'ha obert a la Xina. Es tracta del creixent contraban massiu de fòssils d'animals i plantes realitzat en molts casos per bandes organitzades. Les autoritats xineses ja han posat mesures per aturar aquest fenomen, que va començar a principis dels anys 90. S'han organitzat controls regulars per evitar que centenars d'ous de dinosaure fossilitzats, provinents d'excavacions il·legals, surtin del país.

Si et trobes un xec sense nom... Un home ha estat condemnat a pagar una multa de 63.000 pessetes per haver intentat cobrar un xec al portador que es va trobar al carrer. Els fets varen tenir lloc el passat 27 d'agost a Santander. L'home, JJ.A.P., de 39 anys, fou detingut quan intentava cobrar el xec a una sucursal bancària de la mateixa ciutat. Ara ha estat condemat a pagar 700 pessetes diàries durant tres mesos per un delicte d'apropiació indeguda. No va arribar gaire lluny!

Provocar amb la veu del papa Ja és el darrer! Els creadors de l'alta moda italiana, que dimecres varen inaugurar la setmana de la moda a Roma, han decidit utilitzar la veu del papa a la seva desfilada per ressaltar «l'espiritualitat» de l'humà. La veu de Joan Pau II diria «Jo som el pare i aquest és el meu fill» mentre el ballarí Silvio Jiménez desfilàs amb un nadó als braços. Molts no s'estranyaran en sentir que aquest projecte de l'estilista Graziella Pera podria ser prohibit.

Els cotxes de Ceausescu, a subhasta Les autoritats romaneses han tingut un bon ull comercial aprofitant l'esdeveniment del darrer eclipsi solar del mil·lenni que es produirà l'onze d'agost. Això hauria d'atreure uns 100.000 turistes cap a Romania, país situat a la franja de màxima visibilitat de l'eclipsi. Per això han programat vendre els automòbils utilitzats pel dictador comunista romanès Ceausescu, executat amb la seva dona l'any 1989. La subhasta es produirà el dia abans de l'eclipsi, el 10 d'agost, i s'hi podrà trobar, entre altres, el primer automòbil Dacia 1.100 fabricat a Romania. A finals d'any se subhastaran altres objectes pertanyents al matrimoni Ceausescu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris