algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

Pamplona viu el «chupinazo» més femení

Per primera vegada en la història, una batlessa dóna el sus

Amb tota puntualitat, les festes de sant Fermí inundaren els carrers del centre de Pamplona des que a les 12 va ser llançat per la batlessa de la ciutat, Yolanda Barcina, el chupinazo anunciador de nou dies de festa i d'homenatges al sant, per la qual cosa a la capital navarresa se suspèn tota activitat que sigui distinta de la celebració.

Dins el consistori es visqué el llançament del coet amb emoció general i alegria. Yolanda Barcina, vestida amb calçons i camiseta blancs, faixa a la cintura i unes arracades de color amb la figura de sant Fermí, sortí a un balcó davall del qual milers de persones esperaven sentir la seva veu i l'esclafit del chupinazo amb els mocadors vermells exposats cap a ella. Barcina va emprar el tradicional «Pamplonesos, pamploneses, visca sant Fermí, gora Sant Fermí» per anunciar la festa. Quan l'esclafit del coet es va extingir entre el crit dels milers de persones reunides a la plaça Consistorial i pels voltants, una emocionada batlessa tornava des del balcó a l'interior de la casa consistorial per felicitar la resta de la corporació municipal i els convidats.

Mentrestant, a baix, de les portes de l'Ajuntament sorgien els primers compassos de música, que donaven l'entrada a centenars de grups i a les penyes de Pamplona, que després del chupinazo iniciaven amb les seves xarangues des dels respectius locals del barri vell el recorregut pels carrers de la capital navarresa, convertides en riuades humanes de blanc i vermell.

En tornar a l'interior, Barcina besà el seu marit i després, la resta dels membres de la corporació. Abans d'amollar el chupinazo, la batlessa telefonà a casa de la família de Tomás Caballero, el regidor d'UPN assassinat per ETA el 6 de maig de 1998, per demostrar-los el seu afecte i el record del consistori envers l'edil.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris