nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Documenta i la UIB creen la primera col·lecció de teoria literària en català

La iniciativa proporcionarà als estudiants traduccions de texts bàsics

L'editorial Documenta Balear és a punt de donar a llum la primera col·lecció de texts de teoria literària en català. Segons informà Hilari de Cara, director literari de la col·lecció de traduccions Varoic, aquesta iniciativa serà possible en virtut a l'acord establert entre el segell editorial i la Universitat de les Illes Balears.

Tot i que encara resten per concretar-ne diversos detalls, com l'ordre en què apareixeran les obres escollides, els objectius i la línia de la col·lecció ja s'han definit. La intenció és la de posar a l'abast de l'estudiant i dels investigadors texts que, ara com ara, només són accessibles en traduccions castellanes, i en moltes ocasions ni tan sols no han estat traduïts de la seva llengua de procedència, fet que obliga a llegir-los en francès, anglès o alemany.

Un dels exemples destacats, que molt probablement esdevindrà el títol inaugural de la col·lecció, és The woman in the atic, un dels texts bàsics en la crítica literària femenina que es podria donar a conèixer al mercat català, d'aquí a poc temps, com La boja de l'àtic.

La col·lecció, que amb molta probabilitat serà dirigida per Josep Antoni Grimalt i coordinada per un comitè de membres de la UIB i de Documenta Balear, es podria completar amb altres títols pels quals l'editorial ja hi ha manifestat l'interès: La retòrica de la ficció de l'americà Wayne Booth, la Teoria de la literatura de René Wellek i Austin Warren, la Poètica de Todorov, com també texts de Genette o d'altres autors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris