cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

Breus

Ven la vaca per salvar la pel·lícula del fill

El pare del director de Tagikistan (República Txeca) Iasmhed Usmovov va haver de vendre una vaca per resoldre els problemes econòmics de la filmació d'El vol de les abelles, projectada en la secció El cinema a l'Est de l'Oest en el XXXIV Festival Internacional de Cinema de Karlovy Vary. El film, en blanc i negre, és el primer llargmetratge rodat a Tagikistan en els darrers quatre anys i Usmovov el filmà amb el director sud-coreà Bpung Hun Min amb una càmera de diverses desenes d'anys d'antiguitat.

Enterrament de les cendres davall els arbres

La província costanera xinesa de Zhejiang planeja substituir les pràctiques funeràries tradicionals per l'enterrament de les cendres davall els arbres, com a manera de protegir el medi ambient i els recursos de la terra. La manca de terrenys cultivables a causa de la seva ocupació per cementeris en les zones rurals ha duit les autoritats locals a emprendre aquesta iniciativa, en contra de la inhumanació. El fet que a la província s'hagi promogut la incineració en els darrers anys facilitarà la nova política de sepultar les cendres davall els arbres.

Televisió panamenya dirigida per un dominic valencià

Fra Manuel Santiago Blanquer, un dominic de Torrent (València) de 60 anys, ha iniciat la construcció d'una nova seu del Canal 5, una televisió catòlica panamenya que emet des de fa set anys i que en l'actualitat compta amb un total de 106 empleats, segons va informar el Bisbat a través d'Avan. Aquest canal de televisió, presidit pel bisbe de Panamà, «malgrat la seva orientació no depèn de l'Església catòlica panamenya sinó que funciona de manera autònoma, segons assenyalà Blanquer.

El zoo de Washington lloga dos pandes

El zoo de Washington ha realitzat una oferta econòmica a la Xina per llogar una parella de dues ósses pandes gegants durant els pròxims 10 anys, cosa que seria pagada amb 400 milions de pessetes. Tres experts del zoo han viatjat a la Xina per traslladar aquesta oferta, causada perquè aquest país ja no ven ni permet la sortida d'aquesta espècie en perill d'extinció. El zoo de Washington té un dels tres únics panda que es poden contemplar als Estats Units, Hsing Hsing, de 28 anys, però l'animal està malalt.

Plaga de llagostes destrossa conreus

Almanco 50 hectàrees de conreu de blat de moro i de gira-sol han estat destruïdes per una plaga de llagostes a la regió de Tambov, al sud de Rússia, segons informaren les autoritats regionals. Iuri Blogin, cap de l'administració de Tambov, va dir que aquesta és la primera vegada que les llagostes, provinents del sud, ataquen els cultius en aquestes regions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris