algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Un poble i una gent d'avui deixen ferm testimoni per un poble i una gent de demà

Presentat «Campanet: un poble d'esquena de bístia», un documental de M. À. Rayó

Cada poble té la seva fisonomia particular, els seus habitants, els trets característics, la manera de veure les coses, d'afrontar el creixement, l'evolució de la població. Cada edat ho viu de manera diferent. Amb el temps tot canvia, la filosofia, la manera de parlar, les preocupacions, els conceptes. Una càmera ha gravat tot això i ara, Campanet tindrà el testimoni de com al final del mil·lenni pensaven i vivien la seva gent, com era el seu poble. Campanet, un poble d'esquena de bístia és el documental realitzat pel jove Miquel Rayó que va ser presentat a la localitat diumenge passat.

«No és un document d'estil històric sinó que s'han elegit 6 persones del poble que aporten la seva opinió sobre una sèrie de temes, representen les diferents franges d'edat i de sexe. Són converses simulades, no hi ha una veu que narri la història sinó que ells van parlant i tenen com a fons diferents paisatges del poble», explicà Miquel Àngel Rayó.

Així, hi ha una mare jove de 30 anys, que combina les tasques de la llar amb la feina, un jove de 18 anys, una senyora de 50 anys "mestressa de casa" un picapedrer, una dona estrangera que viu al poble i un senyor de 70 anys. Tots ells han deixat constància d'una realitat per al futur.

Cadascú fou elegit a través d'una mena de càsting. «Es tracta de deixar documentades les opinions sobre les relacions home-dona com ha canviat la imatge del poble, si impera la tradició o la modernitat, també la qüestió de la immigració. Veim els punts de vista diferents d'aquesta gent. És Campanet però és extrapolable a qualsevol altra localitat», diu Rayó.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris