algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Tots els cartells fets per Joan Brossa es mostren a la torre de ses Puntes

L'exposició manifesta les aportacions fetes pel polifacètic autor a l'art gràfic

Des de dissabte passat i fins a final del mes de juliol, la manacorina torre de ses Puntes mostra al públic la col·lecció completa de cartells realitzats per Joan Brossa. Són un total de 59, i en tots ells el polifacètic autor, desaparegut recentment, manifesta les seves aportacions en la història del cartell contemporani.

Organitzada per l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra i la Fundació Caixa de Sabadell, l'exposició és comissariada per Maia Creus, historiadora d'art i col·laboradora de Brossa, que ha estat qui ha recopilat tots els cartells a través dels contactes i les gestions pertinents. És ella mateixa qui apunta que aquestes obres de Brossa no s'han d'entendre com a simple cartellisme: «no és cartellisme, Brossa espandeix el llenguatge poètic a la imatge i al poema visual».

La mostra, en la qual figuren tots els cartells realitzats directament per l'artista, es distribueix en dos grups. D'una banda, es troben els que va fer per anunciar les pròpies exposicions; de l'altra, els que li encarregaren institucions, universitats, agrupacions populars i nombroses entitats per anunciar actes culturals.

Tot i que «costa molt destacar alguna peça del conjunt», Maia Creus va posar un èmfasi especial en el cartell fet en homenatge al PSUC amb motiu de la festa de la revista Treball. Tanmateix, és el conjunt de cartells allò que dóna compte de la transcendència de Brossa en el món del cartellisme. En paraules de Creus, «Brossa ha creat escola. Tots els grafistes reconeixen en Brossa un gran mestre, que ha influït en una determinada manera d'entendre el disseny contemporani».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris