algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

Pep Tosar estrena dimecres al Festival Grec el seu darrer muntatge, «Rèquiem»

És una adaptació de la novel·la de Tabucchi i es representa al teatre Adrià Gual

77728

L'actor mallorquí Pep Tosar està instal·lat a Barcelona des de fa temps.

L'actor mallorquí Pep Tosar estrenarà el proper dimecres al Festival Grec el seu darrer muntatge, Rèquiem, una adaptació de la novel·la amb el mateix títol de l'escriptor portuguès Antonio Tabucchi. L'obra es representarà dels dies 7 al 10 de juliol al Teatre Adrià Gual de Barcelona.

«Rèquiem va ser la primera novel·la de Tabucci que em vaig llegir i pens que ofereix unes possibilitats d'adaptació al teatre molt especials. Per això vàrem decidir posar-la en marxa. M'agrada molt perquè és capaç de parlar de coses profundes d'una manera molt clara», explicava Tosar, que actuarà amb la seva companyia Teatre de Ciutat, que en aquesta ocasió comptarà amb els actors catalans Feliu Formosa, Víctor Pi, Marisa Josa, Cristina Sarvià, Xavier Ripoll i Xicu Massó, que és el que dirigeix l'espectacle.

«Malgrat que Rèquiem sembli, pel títol, que parla només de coses transcendents, és un text en què hi ha un gran sentit de l'humor, la ironia delicada i intel·ligent pròpia de Tabucchi», explica Pep Tosar. L'adaptació de la novel·la és bastant fidel i s'ha fet per Tosar, Lluís Massanet i Xicu Massó. Els decorats s'han realitzat per Pep Oliver. També s'ha fet una selecció de músiques portugueses, bàsicament de fados.

Rèquiem és un homenatge a Lisboa. L'argument parla d'un senyor que es queda dormit i fa un viatge dins la memòria, i quan es desperta dins el somni està convençut que ha quedat citat amb Pessoa. «Hi ha molts de personatges en l'obra, personatges que pertanyen al record del protagonista, que és com si tornàs enrere, i revisqués situacions. Les coses passen d'una manera casual».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris