cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

Nou de cada deu espanyols donaria la vida per altres persones però mai per la política

Nou de cada deu espanyols (92'6%) asseguren que estarien disposats a donar la vida per salvar la d'altres persones, a part de les seves famílies; per la pau (83'7%) o per la llibertat (76'8%), però mai no ho farien per creences religioses (65%) i molt manco, polítiques (83'5%). La meitat també ho faria per la justícia (54'2%) i per la pàtria (48'4%).

De fet, segons una enquesta del centre d'Investigacions Sociològiques sobre «la defensa nacional i la professionalització de l'Exèrcit», realitzada a 2.500 persones el passat mes de febrer, el 57'7% dels consultats opina que «la defensa de la nació afecta tots els ciutadans i tots hem de preparar-nos per realitzar-la».

Però, nomes el 48'1% assegura que, en el cas que Espanya fos atacada militarment estaria disposat a participar voluntàriament en la defensa del país, mentre que un 45'5% confessa obertament que no ho faria.

En qualsevol cas, només un 11'3% dels espanyols creu que existeix un país que representi una amenaça militar per a Espanya. Els que pensen així, opten per Gibraltar (27'3%), i Marroc (24'6%), davant d'un 73'2% que opina que no existeixen cap tipus d'amenaça. A més de l'acció militar a causa d'una invasió, que defensaria el 66'2 % dels enquestats, només s'admetria un moviment militar en el cas de necessitar dur ajuda humanitària a alguna zona en conflicte (57'5%).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris