cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

Breus

• Traspàs

Mor Mario Puzo L'escriptor nord-americà Mario Puzo, autor del popular llibre El Padrí, que donà origen a la famosa nissaga cinematogràfica d'igual títol, morí ahir als 78 anys en la seva casa dels voltants de Nova York. D'acord al que va informà el seu agent, Neil Olson, la causa de la mort de Puzo va ser una aturada cardíaca. En les seves novel·les, Puzo descrigué com pocs el baix món de la màfia italiana, i els seus personatges es varen fer populars en tot el món. Gran part de la fama de l'autor es degué a les versions cinematogràfiques de les seves històries, els guions de les quals ell mateix s'encarregà d'escriure i corregir. L'autor guanyà fins i tot dos premis Òscar pels seus guions per a les pel·lícules El Padrí i El Padrí II, que s'encarregà de filmar el cineasta Francis Ford Coppola. E.P.

• Art

La influència de Rembrandt Una exposició sobre la influència de Rembrandt a Goya i Picasso, amb obra gràfica, serà presentada a partir de setembre a la Fundació Carlos de Amberes de Madrid, la Fundació Bancaja de València, el Rembrandthius Museum d'Amsterdam i l'Espai Goya de Saragossa. La mostra, que serà organitzada en 37 grups de gravats, dels quals 23 mostraran la relació Rembrandt/Goya i 14 les associacions Rembrandt/Picasso. S'hi aplegaran obres procedents de museus, entitats i fundacions espanyoles i holandeses, així com de la col·leccció Marina Picasso.EPR.

Mostra de 8.000 milions de la Thyssen Una selecció de gairebé 90 obres d'art procedents de la col·lecció Carmen Thyssen Bornemisza, valorades en uns 8.000 milions de pessetes, s'exposaran al palau Episcopal de Màlaga a partir del proper 13 de juliol i fins al 5 de setembre, gràcies a la cessió de fons totalment gratuïta duta a terme pels barons Thyssen. Hi figuraran 88 obres centrades en pintura de paisatge, efectuant un recorregut des del naixement d'aquest gènere en la Holanda del segle XVII fins al paisatgisme de finals del XIX. Un dels capítols més interessants de l'exposició és el relatiu a la pintura d'Amèrica del Nord, que gira al voltant dels mites del «paradís perdut» i el descobriment de la naturalesa verge. En aquest apartat apareixen obres de Bierstadt, Heade o Church, entre altres.EPR.

• Guardons

Leopoldo de Luis Escriptor, poeta i crític literari, el cordovès octogenari Leopoldo de Luis, autor d'Una muchacha mueve la cortina, Igual que guantes grises o Del amor i la miseria, va ser guardonat ahir amb el premi León Felipe de Poesia d'enguany. L'autor, premiat ja amb l'Ausiàs March, el Quevedo o el Villa de Rota, va ser definit pels organitzadors d'aquest premi com «un dels poetes més importants i el més interessat en l'obra de León Felipe».EFE.

• Institucions

Donació de la biblioteca de Moragas La Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona, «La Caixa», ha cedit a l'Arxiu Nacional de Catalunya la biblioteca i l'arxiu de Francesc Moragas, fundador de l'entitat bancària antecessora de la Caixa. L'arxiu i biblioteca inclou més de 500 llibres, revistes i fullets, a més de documents que es poden classificar en dues seccions: d'una banda, la documentació i biblioteca particular, amb 709 llibres i, per una altra, la documentació i la biblioteca tècnica de temàtica sociològica, econòmica i sobre assegurances, amb 2.122 llibres.EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris