algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
22°

Festival Bellver 99, els clàssics en fresc

L'Orquestra Simfònica de Balears actuarà al castell cada dimecres de juliol amb un repertori popular

62700

El castell de Bellver fou escenari d'aquesta representació. FOTO: P.B.

Els vespres d'estiu, deprés de la basca i el sol que crema, hi ha moltes maneres de refrescar-se i d'agafar ràpid el son. Una dutxa relaxant, un gelat, una bona pel·lícula, una lectura agradable... i, si hem de fer cas al director de l'Orquestra Simfònica de les Balears, Salvador Brotons, acostar-se fins el castell de Bellver i assistir a un dels concerts del IV Festival de Música Castell de Bellver. El cicle, que comença dia set, l'integren quatre concerts. Un per cada dimecres de mes.

«Bellver és un lloc amb unes condicions acústiques bastant bones i, sobretot, és un lloc agradable», comentà Brotons. El responsable de la Simfònica també ha volgut triar per aquestes nits tan especials, i que de sempre omplen el pati de butaques del castell (amb capacitat per a devers sis-cents espectadors), una música que estigui a l'altura de les circumstàncies. Els preus dels concerts, que comencen a les deu del vespre, també són assequibles. Així, oscil·len entre les mil i les tres mil pessetes.

Aquest repertori «fresquet» el compon, en el cas del primer concert, peces ben conegudes de Mozart. Així, l'actuació de la Simfònica, que comptarà amb Cristina Badia (arpa) i José Miralles (flauta), com a solistes, començarà amb l'obertura de Don Giovanni; el Concert per a flauta i arpa, K. 299 ii la Simfonia núm 40, en Sol menor, K.550.

El segon concert del cicle, el que tindrà lloc dimecres 14, comptarà amb la direcció de Fernando Marina i l'actuació com a solista de Michel Lethiec (clarinet). Per aquesta ocasió s'ha escollit la Simfonia núm. 94 Sorpresa de Haydn; el Concert per a clarinet, K. 622 de Mozart i la Simfonia núm. 4 Tràgica de Schubert.

La nit del 21 de juliol tindrà un repertori dedicat a l'estiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris