cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
21°

Tot és a punt a la Universitat de les Illes per encetar els cursos d'estiu

El centenari de Borges centrarà la IV Universitat de Cooperació Internacional

92124

María Kodama, viuda de l'escriptor, torna a Mallorca per participar en el curs.

El centenari de Borges tornarà a centrar a Mallorca l'interès dels estudiosos i dels lectors. Enrere queda ja el cicle oferit al llarg d'unes setmanes al Centre de Cultura de Sa Nostra, però molts dels especialistes que hi participaren, com és el cas de Maria Kodama o Antonio Jiménez, tornaran a l'Illa per prendre part al IV Curs de la Literatura Hispanoamericana de la Universitat de Cooperació Internacional, consagrat enguany al centenari de l'autor ravaler per excel·lència.

El curs, amb la presència del reconegut literat Claudio Guillén, s'impartirà a Sa Riera del 19 al 23 de juliol, en coincidència amb d'altres propostes de formació estiuenca que es desenvoluparan aquesta mateixa setmana, tots ells coordinats des del Servei d'Activitats Culturals (SAC). Així, en el decurs d'aquests dies, José Enrique Monterde, professor del departament d'Història de l'Art de la Universitat de Barcelona, oferirà un curs sobre teoria de la crítica, centrat en la cinematogràfica, que abordarà les bases i el desenvolupament de la crítica cinematogràfica des del seu naixement fins als nostres dies.

Per la setmana següent, del 26 al 30 de juliol, hi ha altres dos cursos de caràcter cultural que podran atreure l'interès de molts assistents. D'una banda, un bon nombre de professors i catedràtics de la UIB i acadèmics de la RAE participaran en el curs d'Aplicació dels recursos informàtics a l'ensenyament i la investigació de la llengua i la literatura. D'altra, el catedràtic en Llengua i Literatura Catalana de la UIB Francesc Vernet abordarà les possibilitats del drama com a eina didàctica en un seguit de sessions sobre Joc dramàtic i educació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris