nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
18°

El Vaticà ha confirmat la pròxima beatificació dels pastors de Fàtima

El papa creu «autèntic» un miracle atribuït als nins que veren la Mare de Déu

El papa Joan Pau II va reconèixer ahir com a «autèntic» un miracle atribuït als nins pastors que varen veure el 1917 la Mare de Déu a Fàtima (Portugal), cosa que els obre el camí a la beatificació. Els dos pastors portuguesos, Francisco i Jacinta Marto, seran els primers nins beats de la història de l'Església que no moriren martiritzats. Tenien nou i set anys quan presenciaren l'aparició de la Mare de Déu el 13 de maig de 1917 i moriren poc després, un en complir deu anys i nou mesos i l'altre poc menys de dos anys més tard, víctimes d'una epidèmia de grip.

La tercera pastora que va assistir a l'extraordinari esdeveniment es va convertir en monja, la germana Lucia dos Santos, que té actualment 92 anys i viu al monestir de les carmelites de Coimbra, a 80 quilòmetres de Fàtima. Sor Lucia va expressar la seva «enorme alegria i satisfacció» al capellà Luis Kondor, vicepostulador de la causa que li va comunicar dijous passat la imminent beatificació dels dos nins pastors, cosins seus.

Els cardenals de la Congregació per a la causa dels sants es varen reunir ahir davant el papa Joan Pau II per assistir a la lectura del decret que reconeix l'autenticitat del miracle atribuït als «nins visionaris Francisco i Jacinta Marto». El miracle, que va ser reconegut pel papa i els cardenals, fa referència a una dona portuguesa de Leiria, que avui té 69 anys, que es guarí inexplicablement després de patir durant 22 anys una paraplegia gràcies a la intervenció dels nins. El reconeixement d'aquest «miracle» és la darrera etapa del procés de beatificació. «El summe pontífex en decidirà la data».

La Mare de Déu va confiar als nins pastors una sèrie de missatges sobre la fi de la guerra, sobre Rússia, i un «tercer secret» que no ha estat mai revelat pel Vaticà i el contingut del qual ha suscitat centenars d'hipòtesis catastròfiques.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris