lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
21°

Breus

• ART

Dalí L'exposició «El somni de Venus» serà, a partir del 28 de setembre, l'acte central dels esdeveniments commemoratius del 25è aniversari de la creació del Museu Dalí de Figueres. El Patronat de la Fundació informà ahir el rei Joan Carles dels diferents actes prevists amb motiu de l'efemèride. El pavelló «El somni de Venus» va ser una versió anticipada d'allò que posteriorment ha estat el Teatre-Museu Dalí, un edifici modelat per l'ull iconoclasta de Dalí. L'exposició, que romandrà a Figueres durant l'hivern que ve, reunirà pintures, dibuixos, vídeos, cartells i documents procedents de col·leccions de tot el món, especialment del Centre d'Art Reina Sofia de Madrid i del Museu Dalí de Sant Petersburg (EUA). EFE.

Museu Thyssen Entre els mesos de maig i octubre de l'any 2000, el Museu Thyssen Bornemisza de Madrid presentarà obres de Velázquez, Ribera, Murillo, Goya i Picasso, que pertanyen al Museu Meadows de Dallas, segons explicà ahir el batle d'aquesta ciutat, Ron Kirk, en un acte celebrat en el museu. La mostra serà traslladada després al Museu Nacional d'Art de Catalunya, de Barcelona. Les vint-i-cinc obres que se presentaran en el Museu Thyssen-Bornemisza formen part d'una col·lecció de pintura espanyola formada des del 1965 per Algur Hutle Meadows, un destacat home de negocis del petroli, que posteriorment vsren ser donades a la Universitat Metodista del Sud. E.P.

• TECNOLOGIES

L'Edat Mitjana, en CD Rom El director de l'Institut Cervantes, Fernando Rodríguez-Lafuente, presentà ahir a la Biblioteca Nacional el CD-Rom Admyte II, el projecte més complet en el seu gènere amb transcripcions íntegres de 290 texs de l'Edat Mitjana espanyola conservats en manuscrits i impresos, incunables i postincunables. Aquest treball ha estat coordinat pels professors Francisco Marcos, de la Universitat Autònoma de Madrid; Charles B. Fauhler, de la Universitat de Califòrnia-Berkley, i Àngel Gómez, de la Universitat Complutense de Madrid. El corpus d'aquesta tercera entrega del projecte Admyte, és al voltant de les 55.000 pàgines i ha incorporat 165 noves edicions d'obres de l'Edat Mitjana a Admyte 0 i Admyte I. E.P.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris