nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

«Les hores del dia» passaran volant en el castell de Bellver

Es tracta d'un muntatge de música, dansa i interpretació que s'estrena dijous

81390

Els creadors i participants de l'espectacle presentaren l'obra.

T. Ayuga

El temps passa molt de pressa. La vida d'una persona es pot resumir en un dia, en una sèrie d'hores. Una al·legoria dels cicles de la vida, la sensació del pas del temps, aquest és el bessó d'un innovador espectacle que s'ha anat perfilant amb tota mena de detalls durant un any i que el dia 1 de juliol s'estrenarà al castell de Bellver. És tota una mostra d'art que reuneix en un muntage dansa, música, interpretació, una proposta de Rafel Lladó i de Carles Ponseti. Studium cor de cambra, Orquestra Barroca espanyola i Ciutat dansa faran passar Les hores del dia de Georg Philipp Telemann volant al castell de Bellver.

«La paraula que podria definir millor l'invent és al·legoria, no és una peça dramàtica, no hi ha diàlegs i són texts poètics, plens de filosofia», explicà Rafel Lladó. L'escenari també s'ha cercat que correspongui a la idea concebuda. Es necessitava un espai circular on un grup de persones poguessin treballar. «L'espai recorda un rellotge de sol, el moviment de la il·luminació marca el pas del temps», diu Lladó.

Tot apunta que serà un gran espectacle en què hi haurà canvi de colors mentre es va passant del matí al migdia o de l'horabaixa a la nit, des de taronges fins a malves. «La tècnica que s'ha emprat és una referència als quadres barrocs que explicaven les estacions. Nosaltres hem partit de la primavera. S'ha agafat el moment de la sega del blat», deia Lladó. Els vestits són fets de teixits naturals que són atemporals, es poden ubicar tant en el Barroc com en temps actuals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris