nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

Les noves restes de dinosaure fan de Lourinhá el major parc juràsic europeu

Aquest municipi portuguès reuneix la major concentració de jaciments fòssils

La troballa de desenes d'ossos d'un dinosaure herbívor que pogué assolir els 20 metres de llarg confirma que el municipi portuguès de Lourinhá reuneix la major concentració europea de jaciments de fòssils dels «dragons terribles». Els paleontòlegs del Museu de Lourinhá, localitat situada a 75 quilòmetres al nord de Lisboa, han posat al descobert diverses vèrtebres de més d'un metre, una tíbia, un peroné i un conjunt de costelles de dos metres cada una, que per la seva posició avancen una enorme caixa toràcica del «sauròpode» del juràsic Superior (fa quasi 150 milions d'anys).

«És un altre conjunt notable i estrany d'ossos del mateix animal amb gran potencialitat científica», va dir Octavio Mateus, el biòleg del Museu, petit d'espai però enormement ric en ossos i ous fossilitzats de dinosaures, quatre d'ells catalogats com a espècies noves.

Com en dos anteriors descobriments, també en aquesta ocasió varen ser trobats en la zona de l'estómac 20 pedres de diferents mesures, els anomenats gastrolits, que ajudaven els herbívors en la maceració dels aliments.

L'equip de Mateus espera recuperar més de la meitat del dinosauri, trobat per un agricultor a l'interior del municipi, lluny de les platges i penyasegats, on varen ser trobats els altres fòssils del Juràsic.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris