cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
21°

No hi ha obstacles per a l'escola d'il·lusions

El taller de teatre infantil de l'ONCE, una activitat que obre les portes a la comunicació i a la integració

93164

També cantaren la seva versió de la cançó de Ricky Martin «María».

T.A.

La primera sensació que transmeten és la de benestar, d'alegria, de companyonia i de moltes il·lusions, però també de moltes ganes de jugar, de fer bromes. I és que un esperit infantil és molt viu i necessita estar en moviment. Tot just entrar i veure com treballen es percep que hi ha més coses que els uneixen que no que els separen. Tenen de 6 a 10 anys i es troben dos pics per setmana per compartir una obra, les seves inquietuds i fer-se també confidències. S'han fet grans amics, s'ho passen d'allò més bé i tots estan disposats a donar una mà a aquell company que la necessita. El taller de teatre infantil de l'ONCE ja és una realitat com a nou grup després d'haver escenificat la seva primera obra: Els bruixots al país de la fantasia.

La iniciativa de dur a terme aquest taller va sorgir en el mes de març des del grup de teatre Sa Boira de l'ONCE, que ja du onze anys rodant. En la primera reunió hi varen assistir dotze nins. Després de dos mesos de feina, s'hi han mantingut vuit nins, quatre d'invidents o amb deficiències visuals i la resta, fills d'afiliats o de treballadors de l'ONCE.

La responsable de Departament de Serveis Socials, Alejandra Luque, va explicar que «allò que se cerca des del Departament és oferir activitats extraescolars. La integració dels nins invidents en els col·legis ja és una realitat amb xarxa de professors especialitzats. Aquest tipus d'experiències ajuden molt a la integració social i al desenvolupament, i els facilita l'orientació, la comunicació i la mobilitat». El teatre també és molt positiu per a la disciplina i per captar l'atenció del nin. D'aquesta manera, Bernat Pujol, director del taller de teatre, explicà que «des que varen començar fins ara es nota un canvi en els nins, estan més relaxats, presten més atenció a les coses i això els pares també ens ho han dit. En el taller primer es fan uns exercicis de teòrica, però això els avorreix una mica. Allò que veritablement els agrada és la pràctica».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris