nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
19°

Les «Sensacions» de Sara Baras es viuran a l'escenari de l'Auditòrium

Tindrà lloc dia 3 de juliol i és un recorregut pels diferents estils del flamenc

Tot un món de sensacions serà el proper dia 3 de juliol a l'abast de tothom sobre l'escenari de l'Auditòrium. El ballet flamenc de Sara Baras oferirà el seu primer espectacle sota el títol de Sensaciones. Aquesta serà la primera actuació de la IV Temporada de Ballet.

La ballarina gaditana ha viscut el flamenc des de molt petita. Va començar els seus estudis artístics a San Fernando a l'escola de la seva mare, Concha Baras, quan tenia 8 anys. Va formar part del grup Los niños de la tertulia flamenca, amb el qual va recórrer tota la geografia flamenca. Sensaciones és el seu primer espectacle com a directora, en el qual no hi ha cap dramatúrgia, sinó que es tracta d'un recorregut pels diferents estils del flamenc, des dels tangos a les alegries, passant per la farruca, les bulerías i el fandango. El ballet està compost per set ballarines i set músics.

Sara Baras és coreògrafa, primera figura i dissenyadora del vestuari i el seu espectacle té un aire feminista perquè totes les ballarines són dones, totes elles provenen de l'escola de la seva mare. En canvi, la música és a càrrec d'homes. Sara Baras ha manifestat que hi ha balladores fabuloses però el que estan de moda són les figures masculines. Destaca així el guitarrista Jesús del Rosario, de 19 anys. També hi participen cantadors tan reconeguts com Guadiana, el Ciervo o Juañares.

Sara Baras, malgrat la seva joventut, té 26 anys, té un llarg currículum. Amb 18 anys va obtenir el primer premi de TVE Gente Joven. L'any 1922 va formar parella artística amb Javier Barón, amb qui va anar a la Biennal de dansa de Lió i al Palau de Congressos de París. A l'Expo 92 va ballar a l'especacle de Manuel Moreno a l'Auditori de la Cartuja.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris