cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
24°

El foc no il·luminà la Nit de Sant Joan

La música, sense correfoc, únic al·licient de la festa organitzada per Cort al parc de la Mar

71180

Tot i que hi havia menys públic que altres anys, hi havia ganes de gresca.

Ningú no podrà dir que enguany la Nit de sant Joan a Palma no fou diferent. Única. Sobretot per l'absència d'un element fonamental d'aquesta nit i que l'havia presidida des de feia denou anys: el foc. I és que la polèmica entre l'Ajuntament de Palma, i concretament el regidor de Relacions Ciutadanes, José María Rodríguez, i la Federació d'Associacions de Veïns (organitzadors de la Nit i que acusaren el regidor d'intrusisme) acabà reduint la Nit de sant Joan a una nit de revetla. Música a seques. El correfoc de la Iguana, espectacle que havien arribat a seguir al parc de la Mar devers trenta mil persones, haurà de quedar per a un altre any. Potser.

Sigui com sigui, i encara que no fos amb una quantitat tan elevada de públic ni molt menys, no faltà gent disposada a passar-s'ho d'allò més bé. Amb foc o sense. Sorpresos o informats. Un dia és un dia i la bona vetla animava, encara que fos al passeig vora la mar escoltant música. Molts dels que havien seguit el tema, però, indignats amb tot plegat, ja ni s'hi acostaren. Era la seva forma de protestar.

Però no faltà qui s'indignà allà mateix. I és que després de tota la polèmica, regnava una certa desinformació entre els ciutadans que es desplaçaren ahir fins a la zona del parc de la Mar. La gran majoria esperava el correfoc tradicional. Una espera sense recompensa que acabava en decepció i mal humor. «Si tiren coets per tot, per qualsevol festa i cada vegada més, no entenc per què no ho han fet avui», comentava una mare de família indignada.

Altres, acostumats a la fi de festa que darrerament ofereix Cort, no perdien l'esperança i estaven convençuts que hi hauria almenys un castell de foc. O, com a mínim, el correfoc i la traca final que anunciava el programa oficial de l'Ajuntament. El grup més reduït, i després de fer un parell de preguntes, era el que sabia que, finalment, en veritat la festa quedava reduïda a les actuacions de l'Orquestra Bellver a ses Voltes i la Big Band Whatta Bass al parc de la Mar. El programa oficial havia quedat, també, en paper mullat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris