lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Breus

• ART

Hans Hartung a Menorca La Caixa de Balears Sa Nostra mostra des del passat dissabte una trentena d'obres de l'artista alemany Hans Hartung, realitzades pel pintor a la seva casa d'Es Mercadal al llarg dels dos anys d'estada de Hartung a l'Illa. La mostra s'ha ideat amb la intenció de rehabilitar la memòria d'aquest artista, després que l'any 1934 es veié obligat a abandonar Menorca, on havia residit durant els dos darrers anys. Tot i només residir dos anys a Menorca, aquest període marcà la definició del seu estil, que el consagraria com un dels precursors del cubisme i la pintura abstracta. La mostra organitzada per l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra permet ara al públic menorquí retrobar-se amb la màgia colorista de l'obra del pintor i el misteri que rodejà la seva vida. EFE.

Kafka, inspiració per Jeff Wall L'artista canadenc Jeff Wall realitzà la nit del passat dilluns, al pavelló Mies van der Rohe de Barcelona, una intervenció artística inspirada en un personatge de l'escriptor i filòsof Franz kafka. L'obra de Wall hi romandrà instal·lada fins el 31 de juliol i es titula Odradek, nom que apareix descrit en el capítol dedicat a les «preocupacions d'un pare de família» del llibre La condemna. Wall ha instal·lat a l'interior del pavelló, entre una cortina i la paret, una escultura de metall amb forma de fus i amb el perfil de dues estrelles unides on s'enrotlla un fil, tal com descriu Kafka al personatge. L'artista canadenc ha col·locat també una imatge del fus que fotografià en una altra ocasió a Praga, ciutat que va veure néixer Kafka l'any 1883. Després d'aquesta exhibició preparada per l'artista a Barcelona al llarg de tres setmanes, Wall exposarà una de les fotografies en una exposició artística que realitzarà a Pitsburg (Estats Units). EFE.

• PATRIMONI

50 milions pel manuscrit de Carles V L'Estat espanyola ha adquirit el Credo de Carles V en llatí i castellà, un manuscrit il·luminat en miniatura sobre pergamí, datat del segon quart del segle XVI, durant una subhasta de manuscrits i miniatures a la sala Sotheby's de Londres. La peça, excepcional per la seva raresa i curiositat respecte de documents similars, per la seva rica enquadernació en or i esmalt, i sobretot per la seva procedència, va ser adquirida per 50 milions de pessetes. EPR.

• EXPOSICIONS

Miquel Barceló, a Palma Des d'ahir al vespre, el Museu d'Art Espanyol Contemporani de Palma mostra al públic 51 ceràmiques de Miquel Barceló, realitzades en els darrers tres anys al taller de Can Murtró. L'exposició va ser inaugurada ahir vespre amb la presència del pintor artanenc, que s'envoltà d'amics en aquesta inusual presentació de la seva obra a Mallorca. DdB.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris