muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 15°
14°

Palma esdevindrà una ciutat «animada»

El I Festival Internacional de la creació audiovisual té un pressupost de 232 milions de pessetes

103658

Mercè Gambús, Montes de Oca, Rami i Feliu presentaran el festival.

T. M.

Palma esdevindrà del dia 24 al 27 de juny una ciutat molt «animada». Un món de màgia i efectes especials conqueriran el carrer. S'han preparat un ventall d'activitats que posaran l'Illa en el punt de mira d'un gran esdeveniment cultural. Neix el I Festival Internacional de la creació Audiovisual Ani.mar, un festival ideal i organitzat per la Universitat de les Illes Balears patrocinat per Amena i que compta amb la col·laboració de la Conselleria d'Economia i Hisenda del Govern balear, l'Ajuntament de Palma, la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, la Fundació La Caixa, la Fundació Universíada, la Fundació ACA i el Cercle de Belles Arts. El pressupost del Festival és de 232 milions de pessetes.

Aquest esdeveniment transformarà Palma en un fòrum de referència internacional de la Creació Audiovisual. Es comptarà amb figures de primer ordre dins el món de l'animació i es brindarà als joves creadors internacionals una nova plataforma per difondre les seves obres. Podran participar en una competició oficial. Durant quatre dies hi haurà conferències, taules rodones, exposicions i projeccions, tallers, cinema a la fresca, cinema temàtic.

Un total de 200 curtmetratges procedents de tot el món es varen presentar i n'han estat seleccionats 28 repartits dins les tres categories: premi al millor curt d'animació tradicional de menys de 10 minuts, premi al de més de 10 minuts i premi al millor curt d'animació tradicional. Després hi haurà altres premis: al millor guió, premi especial del jurat del públic. Els guardons seran d'1.350.000 pessetes per cada curt d'animació per ordinador i 700.000 pessetes per l'animació tradicional. Doblers que s'atorgaran en forma de beques amb què es pugui completar la seva formació acadèmica a través de Masters desenvolupats a la Universitat de Balears, institució reconeguda internacionalment per la seva tasca en la formació de la creació audiovisual. També s'entregarà el trofeu Ani.mar dissenyat per la Universitat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris