cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
22°

Científics dels Estats Units han fet la primera clonació d'un embrió humà

Experts en bioètica aconsellen prohibir la d'individus vius amb fins reproductius

Científics nord-americans han dut a terme la primera clonació d'un embrió humà, segons indicà ahir el periòdic britànic The Daily Mail. Emprant mètodes idèntics als que permeteren el naixement de Dolly, l'ovella clonada a l'Institut Roslin d'Edimburg, els científics nord-americans de l'empresa Advanced Cell Techonology de Massachussets aconseguiren crear un embrió mascle compost per 400 cèl·lules, segons el diari, i l'incineraren després. Els científics volen produir teixits humans que es puguin emprar per curar pacients que tenguin diverses malaties, com les que afecten el sistema nerviós, la diabetis o el Parkinson.

Des que es procedí a la clonació del seu primer embrió, el novembre de 1998, pesa sobre l'empresa la sospita que n'hagi dut a terme moltes més i els hagi incinerat tots abans que arribassin a l'edat de 14 dies segons la publicació.

D'altra banda, el Comitè d'experts sobre Bioètica i Clonació de la Fundació Ciències de la Salut va fer públic un informe en el qual recomana prohibir, legalment almanco de moment, la clonació de cèl·lules d'individus vius amb finalitats reproductives.

Tot i això, el comitè deixa la porta oberta al possible ús excepcional d'aquestes tècniques per a casos molt especials d'ordre reproductiu o terapèutic». Per aquests experts, aquesta prohibició legal estaria basada en el fet que una persona elegeixi la dotació genètica d'una altra pot suposar una «manera indeguda» de domini sobre el destí del nou ser.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris