cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

Antoni Vidal Ferrando guanya el premi Sant Joan de Narrativa 1999

El jurat l'ha distingit per «La mà del jardiner», la segona novel·la de l'autor

64180

Vidal, premiat per una «excel·lent crònica d'infantesa»

L'escriptor mallorquí Antoni Vidal Ferrando rebé ahir vespre de mans de Xavier Trias, conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, el premi Sant Joan de Narrativa. El guardó ha estat atorgat a La mà del jardiner, la segona novel·la d'aquest autor santanyiner, més conegut per la seva prolífica obra poètica i pels seus treballs com a historiador.

El lliurament del premi Sant Joan, dotat amb tres milions de pessetes i la publicació del llibre per part d'Edicions 62, va tenir lloc a les set i mitja del capvespre a la seu de la Fundació Caixa de Sabadell, entitat organitzadora del que és un dels premis més prestigiosos i més ben dotats en llengua catalana. El veredicte del jurat, composat per Joan Perucho, Pere Gimferrer, Dolors Oller, Joaquim Sala-Sanahuja i Fermí Pons-Pons, es va fer públic poc abans, devers les sis del capvespre.

La mà del jardiner, escollida entre les 46 obres presentades al certamen com una «excel·lent crònica d'infantesa», suposa la consolidació de Vidal Ferrando en l'àmbit de la narrativa. Amb capítols d'un sol paràgraf, la novel·la reconstrueix el record del narrador i protagonista, un infant que viu la postguerra en un poblet de l'interior de Mallorca i que va més enllà en les seves evocacions, fins a reflectir la conformació del teixit social i la idiosincràcia dels pobles de la Mallorca contemporània.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris