cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
20°

Breus

• ART

Apel·les Fenosa al MNAC El Museu d'Art Modern del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) exposarà des del pròxim dia 17 de juny i fins al 22 de agost 137 obres de l'escultor català Apel·les Fenosa, en commemoració de l'any del seu naixement. Amb aquesta exposició, el MNAC pretén que «la gent, a través de les obres, es pugui acostar a l'atractiva personalitat de l'autor», segons explicà la comissària de l'exposició, Mercè Doñate. L'exposició constarà de 113 escultures en bronze i fang i 24 dibuixos que s'agrupen en 8 àmbits decisius en la vida i l'obra de Fenosa, que té com a principal protagonista la figura de la dona. El darrer dels àmbits fa referència al suport i l'amistat que uní Fenosa amb Picasso. EPR.

Ignacio Zuloaga La Direcció General de Belles Arts i Béns Culturals ha adquirit el popular llenç d'Ignacio Zuloaga Vista de Toledo, per al Museu de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando. L'adquisició, que s'ha realitzat recentment en subhasta pública a la Sala Sotheby's de Madrid, es va rematar en 30 milions de pessetes, als que s'han afegir les despeses inherents per a la sala. EPR. u CURSOS D'ESTIU Universitat Catalana d'Estiu
La XXXI Universitat Catalana d'Estiu (UCE), que se celebrarà del 15 al 25 d'agost a Prada de Conflent (Catalunya Nord), tindrà com a tema central el progrés a les portes de l'any 2000. A més, se celebraran homenatges a les figures del músic Josep Anselm Clavé i als poetes Pere Quart i Joan Brossa. Així mateix, també es comptarà amb la presència de Pasqual Maragall, que pronunciarà una conferència sobre els Pirineus, i de Jordi Pujol, qui presidirà l'acte de clausura. Sota el títol d'«En la ratlla del 2000: el progrés», aquest curs oferirà dues conferències temàtiques diàries sobre àmbits molt diversos, a banda de les classes d'«Ensenyament Específic» habituals. Aquest any, com a novetat, participaran a les jornades uns 40 becaris «catalanòfils» procedents d'Europa i Amèrica. EPR.

• RECONEIXEMENTS

Lectura poètica de José Agustín Goytisolo Els escriptors Carme Riera, David Castillo i Jordi Virallonga tancaran dijous que ve a Barcelona el cicle de poesia «El temps de les paraules» organitzat per La Caixa, amb un recital de poemes de José Agustín Goytisolo, mort recentment, que tenia previst clausurar ell mateix recitant la seva obra. El recital es realitzarà a la Fundació La Caixa de Barcelona a partir de les set i mitja del capvespre. Obrirà l'acte Carme Riera, especialista de la generació poètica dels 50, a la qual pertany José Agustín Goytisolo. Després d'una breu anàlisi de la seva obra a càrrec de Riera, David Castillo i Jordi Virallonga recitaran una selecció de versos de Goytisolo. El cicle «El temps dels poetes» ha reunit una desena de poetes des de setembre de 1998, quan l'inaugurà Manuel Vázquez Montalbán. EPR.

• PUBLICACIONS

1.395 milions en drets de reproducció El Centre Espanyol de Drets Reprogràfics (CEDRO. Entitat d'Autors i Editors) va recaptar l'any 1998, pels drets de reproducció, 1.395 milions de pessetes, xifra que suposa un 21 per cent més del recaptat l'any 1997. 786 milions han estat repartits entre els autors i editors, i prop de 247 milions s'han destinat a activitats de promoció, formació i assistencials en suport dels col·lectius als que representa, havent cofinançat més de 100 projectes culturals. L'entitat ha aprovat els comptes del passat exercici i ha elegit una nova junta directiva. EPR.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris