cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

Les declaracions de l'exSpice Geri Halliwell incomoden l'Església filipina

Allà començà la gira com a ambaixadora de bona voluntat de l'ONU

L'exintegrant del grup pop femení Spice Girls, la britànica Geri Halliwell, va començar ahir la seva primera gira com a ambaixadora de bona voluntat de les Nacions Unides, però la seva visita trobà l'oposició de la poderosa Església Catòlica. «Crec que si un no pot controlar la seva fertilitat, no pot controlar la seva vida, i si està tenint relacions sexuals, s'ha de protegir contra l'embaràs no desitjat i de les infeccions», declarà Halliwell, de 27 anys, després de visitar un barri pobre de Manila.

Aquestes foren paraules franques i controvertides a Filipines, on van en contra de la posició de l'Església. «Aquest és un país lliure, nosaltres no interferim en el dret de ningú perquè vagi on vulgui i digui el que cregui», va dir respecte d'això la portaveu de premsa de l'Església Catòlica de Filipines, el reverend James Reuter. «Però no necessitam el control de la població i qualsevol esforç pel sexe sense risc és totalment i completament immoral de dalt a baix», afegí Reuter.

Helliwell, encara coneguda com a Ginger Spice, malgrat abandonar la banda fa un any, visità la clínica Marie Stopes, situada en un barri obrer, i parlà a 30 pacients sobre el sexe responsable i les opcions de la planificació familiar. També va preguntar a un grup d'al·lotes «per què dedicar-se a la prostitució quan aquesta no és la solució? Sempre hi ha altres alternatives».

Posteriorment, va anar a una clínica d'una comunitat pròpia finançada per Nacions Unides, on va parlar a treballadores de la salut i a pacients sobre els anticonceptius, va agafar bebès en braços i saludà els curiosos.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris