cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
20°

El CIM i la Societat d'Història Natural es coordinen per fer realitat el museu

El primer pas serà la catalogació del fons, declarat Bé d'Interès Cultural

95012

El futur Museu s'instal·larà a les dependències de la Misericòrdia.

El Consell Insular de Mallorca i la Societat d'Història Natural de les Balears coordinaran els seus esforços per aconseguir fer realitat el Museu de la Naturalesa de les Illes. Així s'especifica en un acord signat el passat 27 de maig pels representants de totes dues entitats, que es comprometen, de forma general i permanent, a mantenir una estreta col·laboració en diversos punts.

Segons l'acord signat pel president de la Comissió de Cultura i Patrimoni històric del Consell Insular, Damià Pons, i el president de la Societat d'Història Natural de les Balears, Josep Antoni Alcover, la primera de les actuacions que s'emprenguin serà la catalogació del fons de la col·lecció de ciències naturals, en la qual s'inclouen més d'un quart de milió d'especímens naturalístics i que ha estat declarada Bé d'Interès Cultural en categoria de Bé Moble en dates recents.

Entre els objectius principals que s'exposen a l'acord figura la creació d'un museu de les ciències naturals a Palma, que el CIM es compromet a emplaçar al casal de la Misericòrdia en estar rehabilitat. Així mateix, s'estableix la col·laboració en qüestions més immediates, tals com són la programació d'activitats conjuntes, que podrien incloure exposicions, sessions monogràfiques, publicacions o congressos.

La col·laboració s'obrirà amb les activitats previstes per al present any, que se centraran en les tasques de catalogació del fons de la col·lecció, finançades pel CIM fins a 750.000 pessetes. La realització d'aquest catàleg permetrà el diagnòstic i l'etiquetat de les peces, moltes d'elles restes fossilíferes provinents de les darreres excavacions, així com la introducció de les dades al catàleg informatitzat. Actualment, figuren en aquest 50.000 especímens d'aràcnids, 40.000 de crustacis, 20.000 d'insectes, 250.000 de vertebrats fòssils i actuals, a més d'una vasta col·lecció de minerals i roques i un herbari.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris