cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Troben en una cova de França les petjades humanes més antigues

Les potades tenen de 20.000 a 30.000 anys

Les petjades humanes més antigues descobertes arreu del món, de 20.000 a 30.000 anys d'antiguitat, varen ser trobades en el sòl argilós de la cova de Chauvet, a la regió d'Ardeche (sud-est de França), segons informaren dimecres fonts oficials. Aquestes petjades constitueixen «les més antigues de la nostra espècie, Homo sapiens sapiens, trobades mai en el món», va indicar un comunicat del Ministeri francès de Cultura i Comunicació. Es tracta de quatre petjades de peus, una del peu dret i tres del peu esquerre, segons va precisar la Direcció Regional d'Afers Culturals (DRAC).

La longitud dels peus és de 21'2 centímetres i l'amplària de 9'2 centímetres. La DRAC va precisar que correspondrien, «en referència als europeus actuals, a un individu de sexe masculí d'aproximadament 1'30 metres d'alçada, l'edat del qual estaria entre vuit i deu anys». La cova de Chauvet, descoberta el desembre de 1994 a Combe d'Arc, a Ardeche, està ornada amb pintures rupestres d'almenys 30.000 anys d'antiguitat.

Aqueixes primeres petjades humanes i noves representacions d'animals varen ser descoberts durant una nova campanya d'investigacions dutes a terme a la cova del 3 al 18 de maig per un equip de quinze experts dirigit per Jean Clottes.

Una dotzena de noves imatges d'animals (mamuts, bisons, cavalls, felins, cérvols i rinoceronts) varen ser descobertes. En total, varen ser catalogats durant aquesta campanya trenta pintures suplementàries, la qual cosa fa que el nombre total de figures descobertes sigui de 447, segons va precisar el comunicat oficial.

Les petjades humanes descobertes són estudiades per un especialista del Centre Nacional d'Investigacions Científiques (CNRS), Michel Garcia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris