cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Desastre organitzatiu a la processó del Corpus

Milers de persones participaren en el darrer acte litúrgic

63256

La Lledània, un dels símbols principals d'aquesta processó.

Curro Viera.

Una vegada més la desorganització va ser la nota predominant a la processó del Corpus. La participació ciutadana, això sí, va ser molt elevada i milers de persones participaren, bé desfilant-hi, bé fent d'espectadors de la processó, en el darrer acte litúrgic de les festes del Corpus d'enguany a Palma.

No va ser fins a les set i mitja que les portes de la Seu s'obriren. Va ser, una vegada més, amb mitja hora de retard on les colzades i empentes per aconseguir els millors llocs se succeïren i on l'única cosa que va distreure els espectadors fou el vol d'una rata pinyada que acabà instal·lant-se dins la foscor del temple.

Traspassat el llindar, es veia encapçalant la futura desfilada, la Lledània i les banderoles que havien d'obrir la marxa. Fora, a la vora de l'estora de flors realitzada pels centres culturals de Palma i dissenyada per Pere Muntaner, els cossiers i cavallers iniciaren, amb el so de les xeremies, el flabiol i el tambor, el seu ball ancestral. El públic aplaudí les evolucions dels dansaires que encapçalaren la marxa i que foren els únics que gaudiren del reconeixement del respectable.

Enguany, la procesó estrenava un nou itinerari "fet que no ha estat gens exempt de polèmica, especialment per als veïns del carrer Morey" i féu el recorregut entre el portal major de la Seu i la plaça de Santa Eulàlia passant per Palau Reial, la plaça de Cort i el carrer de la Cadena. A la plaça de Santa Eulàlia es va procedir a la benedicció del Santíssim, que va ser realitzada pel bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda, davant el portal major de l'església.

El públic que omplia l'esplanada davant la Catedral era d'allò més heterogeni, però hi abundaven les persones grans i els turistes. N'hi havia que esperaven des de les cinc i mitja, però el gruix va arribar quan faltava menys de mitja hora per a l'hora en què era previst l'inici de la procesó.

A la sortida de la gent de la missa que s'havia celebrat a la Seu es va demostrar que, malgrat haver canviat l'itinerari, la mala organització continua essent a l'ordre del dia. Pel mateix portal sortiren els fidels que volien continuar la marxa fins a Santa Eulàlia i aquells que simplement assistiren a l'ofici, que no tenen cap passadís per sortir. Tan sols dos policies municipals controlaven que hi hagués un ordre que facilitàs la sortida i la seva tasca fou completament inútil, la qual cosa no suposa cap novetat, d'altra banda, ja que l'any passat el problema va ser exactament el mateix i enguany no s'han pres mesures per solucionar-lo.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris