cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Les editorials valencianes acusen la necessitat de suport institucional

Rafel Arnal i Brauli Montoya exposaren a la Fira la precària situació actual

L'editor valencià Rafel Arnal i l'escriptor Brauli Montoya assistiren ahir a la Fira del Llibre per impartir una conferència sobre la precària situació que travessen les editorials valencianes. L'acte va tenir lloc a l'estand que l'Associació d'Editorials Catalanes té instal·lat al Born, repetint, malgrat els mals resultats de la fira anterior, l'experiència provada l'any passat.

Tal com apuntà Rafel Arnal, representant de l'editorial Eixam, el sol fet de muntar aquest estand és demostració de coratge i d'interès a «amigar les relacions culturals entre Mallorca i València». Això, continuà, «és el que haurien de fer les institucions, però tant les valencianes com les mallorquines ho diuen només en els discursos».

Segons explicà Arnal, l'experiència de l'Associació d'Editorials Valencianes a la Fira l'any passat no resultà encoratjadora per repetir. Tan sols es facturaren 170.000 pessetes, i els costs d'aquesta presència ascendiren a mig milió de pessetes. Tot i així, enguany han tornat a assistir-hi, recorrent a l'ajuda prestada per Joves de Mallorca, tot i que les vendes, un centenar de volums en una setmana, no han estat tampoc més favorables. Respecte d'aquest fet, Arnal apuntà la precarietat de les editorials valencianes, en tots els sentits. «Allò que haurien de fer les institucions és preocupar-se, convidar-nos a participar a la Fira de Mallorca i convidar les editorials mallorquines a la Fira de València».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris