nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
16°

Una sonda toparà contra la Lluna per demostrar la presència d'aigua

L'estavellament serà el 31 de juliol i es podrà veure des de la Terra

Un satèl·lit nord-americà, Lunar Prospector, estavellarà una sonda deliberadament a la Lluna el mes de juliol per tractar de demostrar la presència d'aigua en el pol sud de l'astre, anuncià dijous la NASA. El Lunar Prospector serà la primera nau que visiti la superfície de la Lluna des del 1972 quan l'Apollo 17, la darrera missió destinada a posar un home a la Lluna, tornà a la Terra.

En concloure la seva missió, el Lunar Prospector (que ha estat circumnavegant el satèl·lit gairebé dos anys) serà dirigit cap a un cràter de la Lluna perquè estavelli la sonda el proper 31 de juliol contra l'astre, amb l'objectiu de fer brollar devers 20 quilos de vapor d'aigua, que es podria veure des de la Terra. Segons els responsables del centre espacial Ames, a Califòrnia, aquesta experiència podria acabar definitivament amb la polèmica al voltant de la presència d'aigua en els dos pols de la Lluna.

El 1996, el satèl·lit militar nord-americà Clementine aportà dades sobre la presència d'aigua en el pol sud. Altres observacions efectuades el 1997, a partir de la Terra, invalidaren aquesta teoria. Tot i això, la Lunar Prospector detectà l'any passat la presència d'hidrogen en aquesta regió, la qual cosa implica l'existència de gel d'aigua. Es calcula que la Lluna tindria prop de 6.000 milions de tones mètriques en forma de gel. Els científics volen que la sonda topi contra algun dels cràters ocults permanentment al sòl en què pogués allotjar-se part del gel que se sospita que hi ha a la Lluna.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris