nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
14°

El baldaquí de Gaudí i el cadiram de l'altar de la Seu estrenen il·luminació

C.C. Palma.
El baldaquí dissenyat per Antoni Gaudí i instal·lat a principi de segle al presbiteri de la Seu de Palma estrena il·luminació. Amb ell, una sèrie de 12 tapissos, una Mare de Déu gòtica, i sis quadres signats per Francesc Caimari, tots elements restaurats, així com el cadiram del cor de l'altar, renoven la panoràmica de l'interior de la Seu.

El resultat d'aquestes actuacions, en les quals s'ha invertit la quantitat de trenta milions de pessetes, van ser ahir presentades pel vicari general de la Diòcesi de Mallorca, mossèn Joan Bestard. Segons explicà mossèn Bestard, les tasques del disseny i instal·lació del nou enllumenat s'han encarregat al mateix equip que s'encarregà d'il·luminar la catedral de Barcelona pel casament dels ducs de Palma.

Marc Gabarró i Jordi Calero, representants de les dues empreses que hi han treballat, explicaren les tècniques emprades, diferents en cada cas. En el cas del cadiram del cor i les tribunes s'ha fet servir fibra òptica, un sistema «relativament nou» al qual no s'utilitza electricitat, evitant l'emissió de raigs ultraviolats, calor i riscs d'incendi. A la resta del presbiteri s'han emprat altres tècniques.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris