algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Breus

• Patrimoni

Troballa arqueològica a Damasc A la regió síria de Dara, al sud de Damasc, es localitzaren ahir les restes d'un monestir cristià bizantí, entre els quals es troben sòls coberts d'amples mosaics. Fonts de l'equip arqueològic informaren que un camperol trobà pedres de colors a un camp de fruiters i n'alertà les autoritats. Després d'un sondeig exploratori, es descobrí un ampli espai pavimentat amb mosaics de formes geomètriques helicoidals i figures d'àmfores, galls i galls dindi, situat dins del que va ser l'església d'un monestir. La troballa s'ha realitzat dins de la zona arqueològica coneguda com Jorbat Yamhat, a la qual hi ha un turó on s'han localitzat nombroses restes de l'edat del bronze. DdB.

• Reconeixements

Vargas Llosa, Premi Menéndez Pelayo L'escriptor peruà Mario Vargas Llosa ha estat guardonat amb el XIII Premi Internacional Menéndez Pelayo, dotat amb vuit milions de pessetes, que distingeix personalitats de la creació literària, artística i científica. El jurat del premi, que patrocina el president de la Fundació Cervantina de Mèxic, Eulalio Ferrer, ha reconegut «l'alè ètic» de l'autor de Conversación en la catedral, l'obra del qual representa «el nivell màxim d'excel·lència de creació intel·lectual». El poeta uruguaià Mario Benedetti, guanyador del Premi Reina Sofía de Poesia Iberoamericana fa tres dies, quedà finalista al guardó.EFE.

• Traspàs

Olivier Debré El pintor francès Olivier Debré va morir dimarts passat a la nit a l'edat de 79 anys. Considerat com una de les principals figures de la pintura abstracta francesa de postguerra. Nascut a París al 1920, realitzà la primera exposició a la Galeria Bing de París el 1940. Va estudiar arquitectura i fou alumne de Le Corbusier i amic de Picasso. Aquesta doble influència va determinar la seva opció cap a una abstracció amb llunyanes referències de la realitat. EPR.

• Art

El bosc d'Ibarrola El bosc que l'escultor basc Agustín Ibarrola dissenya en l'ecoespai d'O Rexo, al municipi d'Ourense Allariz, serà inaugurat la nit de Sant Joan. Ibarrola assegurà ahir que es tracta del projecte de la seva vida, per la il·lusió que ha dipositat en ell i per la varietat de materials que utilitza per donar-li vida cultural, artística i natural.EPR.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris