cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

Breus

• Literatura

Fira del Llibre Els actes continuen farcint l'agenda de la Fira del Llibre. El poeta Tomeu Martí signà ahir exemplars del seu poemari Quaranta-nou dies amb Nausica a l'estand de la Llibreria Sagitari. Així mateix, a l'estand d'Embat-Born de llibres, es presentà el títol Domicilio, de Román Piña. Avui també hi ha diverses opcions: A les 18 signarà exemplars Jaume Pomar, i el mateix faran Miquel Àngel Lladó i Pere Morey a partir de les 19. A més, es presentaran els llibres Antics receptaris de Cuina Mallorquina, el segon més venut en català fins al moment, L'Orador dels ocells, La Canción del presente i Pere Sampol. Pensar Mallorca. DdB.

• Exposicions

Patrimoni subaquàtic L'envelat instal·lat als jardins de La Misericòrdia acull des d'ahir una mostra que acosta els visitants al món de l'arqueologia subaquàtica. La mostra informa, a través de plafons amb fotografies i texts explicatius, del patrimoni trobat als jaciments, els tipus i les característiques de les peces més habituals, les localitzacions dels jaciments que actualment es coneixen i s'han prospectat, i, en general, traça una panoràmica àmplia entorn a aquesta activitat. Així mateix, l'exposició incideix en la necessitat de conservar i respectar els jaciments arqueològics, de preservar-los de possibles espoliacions, i destaca la necessitat de difondre enttre els submarinistes el respecte envers aquestes àrees. DdB.

La major exposició d'El Greco La més gran i completa exposició sobre Domenico Theotokopulos El Greco, integrada per una norantena d'obres, va ser inaugurada ahir a Roma, on arriba després del seu pas per Madrid i de camí cap a Atenes, en un recorregut que representa els tres moments fonamentals a la trajectòria artística del pintor. La mostra, que s'exhibirà fins al 19 de setembre al Palazzo delle Exposizioni, presenta algunes novetats respecte del conjunt exhibit al Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid. A la presentació de la mostra assitiren José Àlvarez Lopera, director de l'exposició, així com la baronessa Thyssen, Carmen Cervera. DdB.

• Patrimoni

La Sagrada Família, coberta l'any 2010 El temple de la Sagraada Família de Barcelona quedarà cobert l'any 2010, tot i que faltarà enllestir la part exterior del sostre. Es preveu finalitzar abans de cap d'any la nau central, de devers 1.500 metres quadrats, a més d'una part del creuer. A més, s'està estudiant la possibilitat d'organitzar, per al darrer dia de l'any 2000, un acte de celebració a la nau central. La darrera part del temple en quedar coberta serà l'àbsida. Actualment, ja s'han enllestit les bòvedes de la nau central, «hiperbòliques», a excepció de dues que quedaran acabades aquest mes de juny.EPR.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris