cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
22°

El Coll de Sóller s'ha convertit en una ruta turística

Dos anys i mig després els restaurants han tornat a obrir i són molts els turistes que en gaudeixen

La carretera del Coll s'ha convertit en una ruta alternativa al túnel, cada vegada més apreciada pels viatgers i els turistes amants de la natura.

Fa poc més de dos anys, Diari de Balears informava del total abandonament de la carretera per part del usuaris que, des d'aquell moment passaren a utilitzar exclusivament el túnel. D'aquesta manera els dos establiments de restauració existents damunt el Coll varen tancar amb poc temps de diferència i denunciaven des d'aquestes pàgines que el Coll no estava prou senyalitzat, com si, d'alguna manera, es volgués potenciar únicament el pas pel túnel.

Però ara la situació és ben diferent. L'accés des de la rotonda del túnel es troba ben senyalitzat i un dels restaurants ha tornat a obrir i l'altre ho farà aquesta mateixa setmana amb la intenció, no tan sols de prestar un servei als cada vegada més nombrosos turistes que escullen la ruta, sinó també amb la d'atreure fins al Coll els clients que vulguin pujar a gaudir d'un dels millors paisatges de la Serra, per la que s'ha convertit en una de les carreteres més tranquil·les de Mallorca.

I és que fer un viatge pel Coll és ara una autèntica delícia ja que el trànsit pesant ha desaparegut per complet i la ruta es pot seguir amb la tranquil·litat que exigeix gaudir del paisatge. Una aturada imprescindible és la del Coll pròpiament dit, des d'on es pot apreciar una de les millors vistes de la badia de Palma i de les muntanyes de Bunyola i fins i tot, en els dies clars, es pot veure retallada a l'horitzó l'illa de Cabrera.

El recorregut, a la pujada des d'Alfàbia discorre entre olivars, és torna més salvatge a la part de Sóller, on travessa zones d'alzinar catalogades com a Anei només alterades per alguna finca conreada de fruiters. A pocs metres de la creu del segle XVII (o més antiga) que separa els termes de Bunyola i Sóller i de la font monumental anomenada de la Reina, del segle XIX, el viatger troba una de les millors vistes de la vall de Sóller. Allà un petit mirador és ara sempre ple de turistes que aprofiten per fer fotografies. Els ciclistes són també uns dels usuaris més freqüents.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris