nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

El futur Museu d'Art Modern i Contemporani es presenta a Madrid

Esperanza Aguirre presidí l'acte, que tingué lloc a l'Acadèmia de Belles Arts de San Fernando

103628

Pere A. Serra, amb la representació mallorquina que viatjà a Madrid.

J. T.

El projecte del Museu d'Art Modern i Contemporani es va donar a conèixer ahir oficialment amb la seva presentació davant el ple de l'Acadèmia de les Belles Arts de San Fernando, a Madrid. L'acte, presidit per la presidenta del Senat, Esperanza Aguirre, i pel director de l'Acadèmia, Ramon González Amezua, es completà amb l'entrega del diploma d'acadèmic de San Fernando a Pere A. Serra, president de la Fundació d'Art Serra i cedent de la col·lecció de pintura i escultura amb què el museu obrirà portes.

El batle de Palma, Joan Fageda, encetà l'acte amb un parlament en el qual destacà el projecte del futur museu com un dels més emblemàtics impulsats per un dels seus acadèmics, Pere A. Serra, una «figura clau» per fer possible el que serà un gran centre. Tot seguit, prengué la paraula la presidenta del Consell Insular, Maria Antònia Munar, i Luis García-Ruiz, que explicà el projecte. Seguint el protocol de l'acte, se succeïren les intervencions del president del Govern, Jaume Matas, de Pere Serra, en qualitat d'Acadèmic Corresponent i de president de la Fundació d'Art Serra, del director de l'Acadèmia, González de Amezua, i, finalment d'Esperanza Aguirre, que tancà l'acte amb un breu discurs ple d'agraïments a la família Serra per la seva aportació a un museu «que s'unirà als atractius que l'Illa ofereix als seus visitants». Així mateix, figuraren a la taula presidencial els representants de la taula de l'Acadèmia: a banda del seu director, el secretari Antonio Iglesias, el bibliotecari José Antonio Domínguez, l'acadèmic delegat Antonio Bonet i el tresorer Àngel del Campo.

Pere A. Serra fou, sens dubte, la figura destacada en un acte en què tots els assistents volgueren tenir paraules de lloança a la seva aportació i a l'impuls donat per la Fundació d'Art Serra per la construcció del Museu. «Home bolcat en la cultura», segons el definí Jaume Matas, Pere Serra rebé de mans del director de l'Acadèmia de Belles Arts de San Fernando el diploma d'Acadèmic Corresponent, càrrec amb el qual fou nomenat a principi d'aquest any. El discurs pronunciat per Serra va servir per deixar constància d'un missatge molt contundent: l'agraïment a les institucions que faran possible que la seva col·lecció estigui a l'abast de tothom. «A mi no m'han d'agrair res —afirmà Serra— som jo i la meva família els que hem d'estar agraïts a la ciutat que ha acollit les nostres obres i per cedir-nos un lloc on mostrar-les». Serra, que es mostrà molt il·lusionat, conclogué amb un «ara són els altres els que han de treballar».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris