nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

Breus

• TRASPÀS

M.A. Anglada L'escriptora i crítica literària Maria Àngels Anglada va morir ahir als 69 anys a la localitat gironina de Figueres. Maria Àngels Anglada i d'Abadal va néixer a Vic el 1930 i es va dedicar a la crítica literària amb especial atenció als poetes catalans, italians i mites grecs. Col·laboradora assídua de Canigó, El Pont, Reduccions i 9 País de Figueres, on va exercir durant anys l'ensenyament, va guanyar com a narradora el premi Josep Pla el 1978 amb Els closes. Així mateix, és autora de diversos treballs de crítica literària i poemaris.EPR.

• MUSEUS

Arqueològic d'Eivissa El Consell de Ministres aprovà ahir les obres d'emergència per al desenvolupament de les reformes al Museu Arqueològic des Puig des Molins a Eivissa, que suposaran una inversió de prop de 29 milions de pessetes. L'enfonsament d'un fals sostre posà de manifest els danys a l'edifici, amb corrossió i trencaments produïts per la humitat, que podien suposar un risc per a les persones i el fons custodiat al Museu.EPR.

• PUBLICACIONS

Larousse L'Editorial Plaza & Janés ha rectificat els texts de la Gran Enciclopèdia Universal Larousse que contenia expressions considerades «homofòbiques» pel col·lectiu homosexual, i han procedit a retirar del mercat els exemplars que no han estat rectificats. Membres de la Coordinadora Gai-Lesbiana van detectar que apareixia el concepte d'homosexualitat «tractat de manera pejorativa». Així mateix, en l'apartat d'adolescència, l'homosexualitat es qualificava de «perversió». De la mateixa manera, en els apartats relatius a malalties com la sida o la sífilis, l'homosexualitat hi apareixia com a efecte causant.EPR.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris