cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

La musicalitat de la poesia de la Mediterrània omplí ahir el Principal

C.C. Palma.
Un concorregut Teatre Principal rebé ahir el vespre amb entusiasme els poetes que, venguts d'arreu de la Mediterrània, recitaren els seus poemes en un ample ventall de llengües. Versos en hebreu, àrab, grec, italià, francès, castellà i català es van combinar amb l'exotisme de la reunió de veus i la musicalitat, ingredients que donaren lloc a un ambient especial, una atmosfera plena de màgia, de ressons mediterranis i de sentiment.

L'espectacle s'obrí amb una dilatada presentació de Biel Mesquida, que hi introduí el públic amb una reflexió entorn de la Mediterrània i de la poesia. Tot seguit, els poetes, congregats en un escenari que recreava l'ambient d'un cafè mediterrani, en el qual es combinaven les taules i cadires amb elements com les canyes i l'aromàtic garrofí, llegiren els poemes en arribar el seu torn.

La malaguenya María Victòria Atencia encetà el recital amb quatre dels seus poemes. La seguiren, després, la italiana Benedetta Cascella, el francès Charles Juliet, i tota la resta de poetes que participaren en aquest espectacle inusual i plurilingüístic. Entre els poemes, la remor de les ones i el piular d'ocells aportava la nota definitiva a una recreació acurada de l'ambient i el caràcter mediterrani.

El públic, molt heterogeni, es reuní amb antelació per assegurar-se plaça. Al rebedor del Teatre, els assistents foren obsequiats amb un llibre que aplegava els poemes recitats a l'espectacle, acompanyats de les pertinents traduccions al català per facilitar-ne la comprensió. Així mateix, Xavier Abraham, propietari de la llibreria Sagitari, hi instal·là amb molt encert una paradeta de venda de llibres de poesia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris