nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
14°

Breus

• PATRIMONI

Troballes al carrer de la Pelleteria Els arqueòlegs de la Comissió de Cultura i Patrimoni del Consell Insular de Mallorca varen trobar ahir una fossa més al carrer de la Pelleteria de Palma. Aquesta és la quarta fossa que troben des que es va notificar la probable existència d'una necròpoli romana en aquest tram de carrer. A més, els experts de Patrimoni van localitzar una teula romana. Aquesta estructura podria haver estat utilitzada com a necròpoli però també podria haver servit com a peça de canalització o part d'un edifici. Els pocs indicis que existeixen no poden confirmar cap d'aquestes hipòtesis. La darrera fossa trobada no serà excavada ja que les obres que l'empresa Ferrovial fa en aquest carrer no afectaran la tomba. El CIM considera que no és necessari fer aquesta excavació tot i que la sepultura quedarà registrada. DdB.

• LITERATURA

I Festival de Poesia de la Mediterrània Destacant Mallorca com a «magnífic portavió enmig de la Mediterrània», els poetes que aquesta nit protagonitzaran el I Festival de Poesia de la Mediterrània lloaren ahir aquesta iniciativa de reunió de pobles i cultures, aquest «encontre plural, distint de veus i idèntic d'emocions» que definí amb encert el valencià Josep Piera. Minvat per les absències imprevistes de José Hierro i Joan Perucho, el grup passejà ahir al matí pel casc antic de Ciutat. A l'horabaixa, els rapsodes reteren homenatge a les converses literàries desenvolupades ara fa 40 anys a l'Hotel Formentor i a la figura de Miquel Costa i Llobera. DdB.

Activitats pel dia del llibre Concursos, exposicions i recitals poètics compten entre les activitats organitzades per l'Ajuntament de Palma per celebrar la diada de Sant Jordi. Destaca entre elles la presentació de l'exposició «Palma, ciutat de poesia», a la qual s'exhibeix una selecció de poemes i fotografies de la ciutat extretes del llibre homònim de Gaspar Valero. El mateix dia, s'inaugurarà a Can Bordils la mostra «El llibre més preciós», a la qual s'exposen llibres escrits i il·lustrats per alumnes de centres escolars al llarg del darrer any. Per dinamitzar aquesta exposició es comptarà amb la presència de Domingo Chinchilla, que recitarà versos de Quim Monzó, Pablo Neruda, Salvat-Papasseit i García Lorca, entre d'altres. Així mateix, diverses biblioteques municipals duran a terme activitats, com concursos de relats de terror o lectures poètiques. DdB.

Història de Templers i d'Arquitectes A les set d'aquesta tarda, l'arquitecte Miquel Cabellos, l'escriptor Miquel Ferrà i l'historiador Julián García de la Torre presentaran el llibre de Pere Morey i Servera El templer i l'arquitecte. Es tracta d'una narració doble ambientada al segle XIII i a l'època actual, amb dues històries paral·leles en les qual es mesclen l'esotèria i els enigmes dels templers. El volum, editat a la col·lecció Lo Marraco de l'editorial Pagès, es presentarà a la capella del Temple, en un acte inusual que permetrà, als més encuriosits amb el tema, de contemplar escriptures i símbols deixats pels antics templers. DdB.

• ART

Adquisició pel Museu Dalí La Fundació Gala-Salvador Dalí ha adquirit per més de 150 milions de pessetes el quadre titulat Figura i drapejat en un paisatge, datat del 1934, a l'època daurada de l'artista empordanès. Antoni Pitxot, director del Teatre Museu Dalí, presentà ahir el quadre, un oli sobre tela signat a l'angle inferior dret. L'obra ha estat adquirida a través d'intermediaris de Centreuropa. En ella s'hi pot veure, sobre l'horitzó, un ample cel ple de núvols, així com una figura humana i un arbre embolicat amb un llençol.EFE.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris