nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

El Municipal de Palma obre les portes aquesta setmana al cinema d'autor

La UIB posa en marxa una mostra amb cinc rellevants directors catalans

Cinema d'autor, directors catalans que habitualment tenen difícil el seu accés a sales comercials i no per manca de qualitat. Aquesta és l'oferta. Cinc directors de cinema català, prou coneguts, són els convidats per la mostra que des de dia 21 al 25 d'abril acollirà el Teatre Municipal. Un cicle que ha posat en marxa el servei d'Activitats culturals de la Universitat de les Illes Balears. Enric Alberich, Manel Cussó-Ferrer, Agustí Villaronga, Carles Balagué i José Luis Guerín són els elegits per la primera edició d'una mostra que ha nascut amb caràcter de continuïtat.

Totes les pel·lícules es projectaran a les sis de l'horabaixa i els seguirà un col·loqui en el qual intervindran tots els directors. Demà és el torn de Visions d'un estrany, d'Enric Alberich, i hi participarà l'escriptor Manel Claudi Santos. La última frontera és la pel·lícula elegida de Manel Cussó Ferrer per dia 22. Una de les primeres obres del mallorquí Agustí Villaronga, Tras el cristal, es projectarà dia 23 d'abril.

D'altra banda, el director Carles Balagué no podrà assistir a la projecció de la seva pel·lícula Assumpte intern, que tindrà lloc el dia 24 i en el seu lloc hi assistirà l'actor Enric Arreondo. Dia 25 d'abril es tancarà la mostra amb el film Tren de sombras de José Luis Guerín, que comptarà, pel col·loqui, amb Josep Franco, professor del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB.

El coordinador de la mostra, Xavier Flores, va explicar que «vàrem decantar-nos pel cinema d'autor perquè són pel·lícules que moltes vegades tenen una dificultat de poder-se veure en sales comercials. Vàrem pensar que per aquest primer cop havíem de triar directors que tinguessin algun tipus de rellevància. No vàrem voler incloure cinema experimental. És un cinema que encaixa en els plantejaments universitaris».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris